Sylvia Beyer, Εκπρόσωπος του Γραφείου Διεθνούς Ενεργειακής Πολιτικής του ΙΕΑ στο 9th SEEED του ΙΕΝΕ: Οι Τάσεις στην Παγκόσμια Αγορά Ενέργειας

Sylvia Beyer, Εκπρόσωπος του Γραφείου Διεθνούς Ενεργειακής Πολιτικής  του ΙΕΑ στο 9th SEEED του ΙΕΝΕ: Οι Τάσεις στην Παγκόσμια Αγορά Ενέργειας
energia.gr
Τρι, 16 Αυγούστου 2016 - 08:59
Τις τάσεις στην παγκόσμια αγορά ενέργειας ανέλυσε από το βήμα του 9th Europe Energy Dialogue, που διοργάνωσε το ΙΕΝΕ, στη Θεσσαλονίκη, στις 29-30 Ιουνίου, η κ. Sylvia Elisabeth Beyer, εκπρόσωπος του Γραφείου Διεθνούς Ενεργειακής Πολιτικής (τμήμα μελέτης χωρών) του ΙΕΑ. Όπως τόνισε, μεταξύ άλλων, το στέλεχος του Διεθνούς Οργανισμού Ενέργειας, οι επενδύσεις στο upstream σε πετρέλαιο και φυσικό αέριο συνεχίζουν την πτωτική τους πορεία

Τις τάσεις στην παγκόσμια αγορά ενέργειας ανέλυσε από το βήμα του 9th Europe Energy Dialogue, που διοργάνωσε το ΙΕΝΕ, στη Θεσσαλονίκη, στις 29-30 Ιουνίου, η κ. Sylvia Elisabeth Beyer, εκπρόσωπος του Γραφείου Διεθνούς Ενεργειακής Πολιτικής (τμήμα μελέτης χωρών) του ΙΕΑ. Όπως τόνισε, μεταξύ άλλων, το στέλεχος του Διεθνούς Οργανισμού Ενέργειας, οι επενδύσεις στο upstream σε πετρέλαιο και φυσικό αέριο συνεχίζουν την πτωτική τους πορεία.

Παράλληλα, αναφερόμενη στην ανάπτυξη της ζήτησης αερίου, το στέλεχος του ΙΕΑ εκτίμησε ότι και αυτή επιβραδύνεται λόγω αυξανόμενου ανταγωνισμού από τον τομέα του ηλεκτρισμού. Ωστόσο, παρατήρησε ότι το φυσικό αέριο συνεχίζει να αποτελεί το μόνο ορυκτό καύσιμο που δεν αντιμετωπίζει τον κίνδυνο μείωσης του μεριδίου του στο παγκόσμιο ενεργειακό μείγμα.

Η Sylvia Beyer γεννήθηκε το 1978 στην πόλη Gera της Γερμανίας. Είναι από το 2012 εκπρόσωπος του Γραφείου Διεθνούς Ενεργειακής Πολιτικής (τμήμα μελέτης χωρών) του ΙΕΑ, με έδρα το Παρίσι, ενώ από το 2009 και ως το 2012, υπηρετούσε στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή, στην Γενική Διεύθυνση Ενέργειας (DG Energy) και ειδικότερα στη Μονάδα B1 (Ασφάλεια Προμηθειών και Δικτύων) ως Policy Officer.

Από το 2007 ως 2009 διετέλεσε σύμβουλος στους τομείς ενέργειας και τηλεπικοινωνιών στις Βρυξέλλες, ενώ από το 2002 ως το 2005 ήταν Βοηθός του Καθηγητή Εγκληματολογικού και Ανατολικού Δικαίου Δρ. Martin Fincke, στο Πανεπιστήμιο του Πασσάου της Γερμανίας.

Η κ. Beyer έχει κάνει σπουδές Διεθνών Επιχειρήσεων και Πολιτισμού και Οικονομικών στο Πανεπιστήμιο του Πασσάου, Διεθνείς Σχέσεις στην Αγία Πετρούπολη και την Μόσχα, καθώς και στο Santiago de Compostela (Ισπανία).

Έχει Μάστερ στις Ευρωπαϊκές Σπουδές από το College of Europe (Natolin, Πολωνία), ενώ είναι απόφοιτος της Σχολής Ρυθμιστικών Θεμάτων της Φλωρεντίας (Πρόγραμμα Επιχειρήσεων Κοινής Ωφέλειας).

Η Sylvia Beyer μιλά Αγγλικά, Ρωσικά Γαλλικά και Ισπανικά.