Mustafa Karahan, Μέλος Δ.Σ. του Χρηματιστηρίου Ενέργειας της Κωνσταντινούπολης: «Ακολουθούμε Πολλές Ευρωπαϊκές Προδιαγραφές, Χωρίς να Είμαστε Μέλος της ΕΕ»

Mustafa Karahan, Μέλος Δ.Σ. του Χρηματιστηρίου Ενέργειας της Κωνσταντινούπολης: «Ακολουθούμε Πολλές Ευρωπαϊκές Προδιαγραφές, Χωρίς να Είμαστε Μέλος της ΕΕ»
energia.gr
Δευ, 8 Αυγούστου 2016 - 13:51
Ένας από τους βασικούς ομιλητές της συνεδρίας του 9ου Ενεργειακού Διαλόγου ΝΑ Ευρώπης (9th SEEED), που ήταν αφιερωμένη στην εμπειρία και τα διδάγματα από τη λειτουργία των αγορών ηλεκτρισμού στις χώρες της ΝΑ Ευρώπης, ήταν ο Τούρκος Mustafa Karahan. Ο κ. Karahan, ο οποίος μίλησε στο 9th SEEED που διοργάνωσε φέτος (29-30 Ιουνίου), για άλλη μια χρονιά, στη Θεσσαλονίκη το ΙΕΝΕ, είναι μέλος του Δ.Σ. του Χρηματιστηρίου Ενέργειας της Κωνσταντινούπολης (Energy Exchange Istanbul /EXIST – τουρκιστί EPİAŞ)

Ένας από τους βασικούς ομιλητές της συνεδρίας του 9ου Ενεργειακού Διαλόγου ΝΑ Ευρώπης (9th SEEED), που ήταν αφιερωμένη στην εμπειρία και τα διδάγματα από τη λειτουργία των αγορών ηλεκτρισμού στις χώρες της ΝΑ Ευρώπης, ήταν ο Τούρκος Mustafa Karahan. Ο κ. Karahan, ο οποίος μίλησε στο 9th SEEED που διοργάνωσε φέτος (29-30 Ιουνίου), για άλλη μια χρονιά, στη Θεσσαλονίκη το ΙΕΝΕ, είναι μέλος του Δ.Σ. του Χρηματιστηρίου Ενέργειας της Κωνσταντινούπολης (Energy Exchange Istanbul /EXIST – τουρκιστί EPİAŞ).

Μεταξύ άλλων, επισήμανε τις προόδους που έχει σημειώσει η γειτονική χώρα στον τομέα αυτό, τονίζοντας, μεταξύ άλλων, πως έχει ενσωματώσει πολλές ρυθμίσεις που προβλέπει το ευρωπαϊκό ρυθμιστικό πλαίσιο, χωρίς η χώρα να είναι μέλος της ΕΕ.

Ο Mustafa Karahan είναι κάτοχος BA Οικονομικών από το Τμήμα Πολιτικών Επιστημών του Πανεπιστημίου της Άγκυρας. Επίσης είναι κάτοχος MBA από το New York Institute ο f Technology, των ΗΠΑ .

 

Ο κ . Karahan ξεκίνησε την καριέρα του στον οικονομικό τομέα σε εμπορικά τμήματα επιχειρήσεων στην Τουρκία και το εξωτερικό. Μετά από τη σταδιοδρομία του στην HSBC, στην Τουρκία, μετακόμισε το 2004 στο Καζακστάν, όπου ξεκίνησε τη δική του επιχείρηση στην χρηματοδότηση διεθνών εμπορικών συναλλαγών και τη διαχείριση ιδιωτικών κεφαλαίων.

Το 2008 ο Mustafa Karahan εγκαταστάθηκε ξανά στην Τουρκία, όπου επένδυσε σε διάφορες εταιρείες σε ποικίλους τομείς, όπως στην εμπορία ενεργειακών προϊόντων. Υπήρξε ιδρυτής και πρόεδρος της τουρκικής ένωσης ενεργειακών traders, ενώ τώρα είναι αναπληρωτής πρόεδρος στην ίδια ένωση. Είναι μέλος του Δ.Σ. του Ενεργειακού Χρηματιστηρίου της Κωνσταντινούπολης ( Energy EXIST) από την ίδρυσή του και γενικός διευθυντής της εταιρείας ενεργειακών και χρηματοπιστωτικών συμβουλευτικών υπηρεσιών Dragon.