Ένα αυτόνομο λεωφορείο παρουσίασε πρόσφατα η γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία Mercedes-Benz, το οποίο η εταιρεία χαρακτήρισε ως «οι δημόσιες μεταφορές του μέλλοντος». Το «Future Bus» (το Λεωφορείο του Μέλλοντος) λειτουργεί με ακόμα πιο ασφαλή τρόπο, πιο αποτελεσματικά και άνετα από τα συμβατικά λεωφορεία, ακόμα και χωρίς την παρουσία οδηγού πίσω από το τιμόνι, υποστηρίζει η εταιρεία

Ένα αυτόνομο λεωφορείο παρουσίασε πρόσφατα η γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία Mercedes-Benz, το οποίο η εταιρεία χαρακτήρισε ως «οι δημόσιες μεταφορές του μέλλοντος». 

Το «Future Bus» (το Λεωφορείο του Μέλλοντος) λειτουργεί με ακόμα πιο ασφαλή τρόπο, πιο αποτελεσματικά και άνετα από τα συμβατικά λεωφορεία, ακόμα και χωρίς την παρουσία οδηγού πίσω από το τιμόνι, υποστηρίζει η εταιρεία. 

Όπως αναφέρει σε δημοσίευμά του το περιοδικό Wired, ένα από τα πρωτότυπα οχήματα ακολούθησε με επιτυχία μία διαδρομή 20 χιλιομέτρων μεταξύ του αεροδρομίου Σίπχολ του 'Αμστερνταμ και της κοντινής πόλης Χάρλεμ. Η διαδρομή την οποία ακολούθησε το λεωφορείο περιλάμβανε στροφές, στάσεις σε φανάρια και διασταυρώσεις, ενώ πέρασε και μέσα από σήραγγες.

«Η συνδεσιμότητα σε συνδυασμό με τα συστήματα κάμερας και ραντάρ απογειώνουν το λεωφορείο της πόλης στο μέλλον», δήλωσε η ομάδα της Daimler που συνεργάζεται με την Mercedes-Benz για την ανάπτυξης της τεχνολογίας αυτόνομης οδήγησης.