Ο Δρ. Azizollah Ramazani, Πρόεδρος Δ.Σ. της Κρατικής Εταιρείας Φυσικού Αερίου (NIGC), και Διευθυντής Διεθνών Σχέσεων της ιρανικής Κρατικής Εταιρείας Εξαγωγών Φυσικού Αερίου (NIGEC), ήταν ένας από τους βασικούς ομιλητές στο φετινό 9th Europe Energy Dialogue του ΙΕΝΕ, στις 29 και 30 Ιουνίου, στη Θεσσαλονίκη

Ο Δρ. Azizollah Ramazani, Πρόεδρος Δ.Σ. της Κρατικής Εταιρείας Φυσικού Αερίου (NIGC), και Διευθυντής Διεθνών Σχέσεων της ιρανικής Κρατικής Εταιρείας Εξαγωγών Φυσικού Αερίου (NIGEC), ήταν ένας από τους βασικούς ομιλητές στο φετινό 9th Europe Energy Dialogue του ΙΕΝΕ, στις 29 και 30 Ιουνίου, στη Θεσσαλονίκη. Ο Δρ. Ramazani ανέδειξε, στην ομιλία του τις προοπτικές που υπάρχουν μετά την άρση των διεθνών κυρώσεων σε βάρος της Τεχεράνης, για το φυσικό αέριο, αλλά, ειδικότερα, το ρόλο «γέφυρας» που μπορεί να παίξει η ΝΑ Ευρώπη για τη μεταφορά ιρανικού αερίου προς την Ευρώπη. Ας σημειωθεί ότι ανάλογα ζητήματα βρέθηκαν στο επίκεντρο επαφών που είχε ο υφυπουργός Εξωτερικών της Ισλαμικής Δημοκρατίας του Ιράν, Majid Takht Ravanchi, με στελέχη της ελληνικής κυβέρνησης στην Αθήνα, στις 13 Ιουλίου.

Ο Δρ. Azizollah Ramazani είναι Μέλος του εκτελεστικού συμβουλίου της ιρανικής Ένωσης Ενεργειακής Οικονομίας (Iranian Association for Energy Economics - IRAEE) από το 2012, ενώ από τον Ιούνιο είναι Μέλος του Δ.Σ. του Ιρανικού Ινστιτούτου Πετρελαίου (Iranian Petroleum Institute-IPI). Από τον Σεπτέμβριο του 2013 είναι Πρόεδρος του Δ.Σ. της NIGC, ενώ παράλληλα είναι μέλος Δ.Σ. και Διευθυντής Διεθνών Σχέσεων της NIGEC.

Από τον Οκτώβριο του 2009 και ως τον Σεπτέμβριο του 2013 εκτελούσε χρέη αναπληρωτή Υπουργού Πετρελαίου του Ιράν, ενώ από το Σεπτέμβριο του 2008 και ως τον Οκτώβριο του 2009 διετέλεσε Δ/νων Σύμβουλος της Κρατικής Εταιρείας Αερίου του Ιράν (National Iranian Gas Company).