Η Τερέζα Μέι είναι, πλέον, η αδιαφιλονίκητη διάδοχος του Ντέηβιντ Κάμερον στην πρωθυπουργία της Βρετανίας, μετά και την αποχώρηση της υφυπουργού Ενέργειας, Άντρες Λίντσομ, από την κούρσα της διαδοχής. Η σημερινή Υπουργός Εσωτερικών θα είναι από τις 13 Ιουλίου και επίσημα πρωθυπουργός του Ηνωμένου Βασιλείου, μετά την παραίτηση Κάμερον, την επαύριον του δημοψηφίσματος της 23ης Ιουνίου, στο οποίο επικράτησε η άποψη για αποχώρηση της χώρας από την ΕΕ

Η Τερέζα Μέι είναι, πλέον, η αδιαφιλονίκητη διάδοχος του Ντέηβιντ Κάμερον στην πρωθυπουργία της Βρετανίας, μετά και την αποχώρηση της υφυπουργού Ενέργειας, Άντρες Λίντσομ, από την κούρσα της διαδοχής. Η σημερινή Υπουργός Εσωτερικών θα είναι από τις 13 Ιουλίου και επίσημα πρωθυπουργός του Ηνωμένου Βασιλείου, μετά την παραίτηση Κάμερον, την επαύριον του δημοψηφίσματος της 23ης Ιουνίου, στο οποίο επικράτησε η άποψη για αποχώρηση της χώρας από την ΕΕ. Συνεπώς, η Μέι αναμένεται να είναι η «πρωθυπουργός του Brexit», και η οποία θα ξεκινήσει τις απαραίτητες συνομιλίες με τους ευρωπαϊκούς θεσμούς.

Η 60χρονη Τερέζα Μέι είναι βουλευτής του Μέιντενχεντ από το 1997. Έκανε κλασικές σπουδές και έχει πτυχίο στη Γεωγραφία από το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης. Προτού ασχοληθεί με την πολιτική, ήταν οικονομικός σύμβουλος στην Τράπεζα της Αγγλίας.

Μεγάλωσε στο Οξφορντσάϊρ και είναι παντρεμένη επί 36 χρόνια, χωρίς παιδιά. Η ίδια έχει δηλώσει ότι μετάνιωσε που δεν έγινε μητέρα. Ο σύζυγός της Φίλιπ Μέι είναι τραπεζίτης επενδύσεων.

Η Μέι διορίστηκε υπουργός Εσωτερικών από τον Κάμερον το 2010 όταν αυτός εξελέγη πρωθυπουργός, θέση την οποία διατήρησε και μετά την επανεκλογή του Κάμερον το 2015.

Η «νέα Μάργκαρετ Θάτσερ», όπως την αποκαλούν μερικές φορές, επιδεικνύει αυστηρή στάση είτε πρόκειται για παραβατικά άτομα, είτε για παράτυπους μετανάστες ή ισλαμιστές ιεροκήρυκες.

Ευρωσκεπτικίστρια η Μέι, είχε επιλέξει στην αρχή της χρονιάς να παραμείνει πιστή στον πρωθυπουργό και να υπερασπιστεί την παραμονή στην ΕΕ. Ωστόσο έκανε το ελάχιστο, υποστηρίζοντας ακόμη και έναν περιορισμό της μετανάστευσης —προσφιλές θέμα των υποστηρικτών του Brexit.

Η νέα πρωθυπουργός της Βρετανίας απολαμβάνει τον ελεύθερο χρόνο στην κουζίνα και ισχυρίζεται ότι έχει 100 βιβλία μαγειρικής. Είναι οπαδός του κρίκετ.