Κυκλοφόρησε πριν από λίγες ημέρες η ετήσια έκδοση της ΒΡ, Statistical Review of World Energy and Global Energy Outlook, για το 2016. Το ΒΡ Statistical Review, που εκδίδει η βρετανική πετρελαϊκή, θεωρείται από τις εκδόσεις αναφοράς στην διεθνή αγορά πετρελαίου. Την ευθύνη της σύνταξης του έχει η ομάδα διεθνών οικονομικών της BP, την οποία διευθύνει ο Spencer Dale επικεφαλής οικονομολόγος του Ομίλου

Κυκλοφόρησε πριν από λίγες ημέρες η ετήσια έκδοση της ΒΡ, Statistical Review of World Energy and Global Energy Outlook, για το 2016. Το ΒΡ Statistical Review, που εκδίδει η βρετανική πετρελαϊκή, θεωρείται από τις εκδόσεις αναφοράς στην διεθνή αγορά πετρελαίου. Την ευθύνη της σύνταξης του έχει η ομάδα διεθνών οικονομικών της BP, την οποία διευθύνει ο Spencer Dale επικεφαλής οικονομολόγος του Ομίλου.

 

Ειδικότερα, ως επικεφαλής οικονομολόγος της ΒΡ, ο Spencer Dale, είναι ο αρμόδιος για την ενημέρωση του διοικητικού συμβουλίου και των λοιπών στελεχών της διοίκησης του ομίλου σχετικά με τις κατάσταση της παγκόσμιας οικονομίας και τις τάσεις που επικρατούν διεθνών στον ενεργειακό τομέα. Η ομάδα διεθνών οικονομικών της BP, την οποία διευθύνει, εισφέρει οικονομική τεχνογνωσία στις εμπορικές αποφάσεις του ομίλου.

 

Ο Spencer Dale είναι επικεφαλής οικονομολόγος (chief economist) της ΒΡ από τον Οκτώβριο του 2014. Πριν από την πρόσληψή του στην ΒΡ, διετέλεσε εκτελεστικός διευθυντής χρηματοπιστωτικής σταθερότητας στην Τράπεζα της Αγγλίας και μέλος της Επιτροπής Χρηματοπιστωτικής Πολιτικής. Ανάμεσα στο 2008 και το 2014, ο Spencer διετέλεσε επικεφαλής οικονομολόγος στην ίδια τράπεζα και μέλος της Επιτροπής Νομισματικής Πολιτικής. Ξεκίνησε την σταδιοδρομία του στην Τράπεζα της Αγγλίας το 1989 και υπηρέτησε σε μία σειρά από θέσεις, ανάμεσα στις οποίες και σε αυτή του ιδιαιτέρου γραμματέως του διοικητή της Τράπεζας, Mervyn King (2003-2013), και επικεφαλής του τμήματος οικονομικών προβλέψεων. Επίσης, ανάμεσα στο 2006 και το 2008, ο Spencer Dale διετέλεσε ανώτερος σύμβουλος του Συμβουλίου Διοικητών της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ.

 

Ο Dale πήρε πτυχίο Οικονομικών από το Πανεπιστήμιο της Ουαλίας το 1988 και MSc στα Οικονομικά από το Πανεπιστήμιο του Warwick το 1989, οπότε και προσλήφθηκε στην Τράπεζα της Αγγλίας.