Το ΤΑΙΠΕΔ και όχι το νέο Υπερ-Ταμείο, που θα ονομάζεται «Ελληνική Εταιρεία Συμμετοχών και Περιουσίας Α.Ε.» έχει την ευθύνη των ιδιωτικοποιήσεων των ενεργειακών εταιρειών του Δημοσίου, σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του energia.gr. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, το Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου θα μετατραπεί σε «θυγατρική» του Υπερ-Ταμείου Ιδιωτικοποιήσεων

Το ΤΑΙΠΕΔ και όχι το νέο Υπερ-Ταμείο, που θα ονομάζεται «Ελληνική Εταιρεία Συμμετοχών και Περιουσίας Α.Ε.» έχει την ευθύνη των ιδιωτικοποιήσεων των ενεργειακών εταιρειών του Δημοσίου, σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του energia. gr. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, το Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου θα μετατραπεί σε «θυγατρική» του Υπερ-Ταμείου Ιδιωτικοποιήσεων. Ήδη, ο πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ, κ. Στέργιος Πιτσιόρλας, προανήγγειλε πρόσφατα πως ότι στους επόμενους στόχους του Ταμείου Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου βρίσκονται και η ιδιωτικοποίηση μέρους της ΔΕΠΑ, των ΕΛΠΕ και της ΔΕΗ.

Ας σημειωθεί ότι για ανάλογες τοποθετήσεις του, λίγες μέρες πριν, είχε χαρακτηριστεί από τον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Πάνο Σκουρλέτη ως μέλος της … «τρόικας εσωτερικού»!

Ποιος είναι ο σημερινός Πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ

Ο πρόεδρος του Ταμείου Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη το 1955 και είναι απόφοιτος της Νομικής Σχολής του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

Ο κ. Στέργιος Πιτσιόρλας άσκησε τη δικηγορία από το 1982 έως το 2004, ενώ για το διάστημα 1991-1993 εργάστηκε ως ειδικός σύμβουλος με αντικείμενο την αξιολόγηση Μεσογειακών Ολοκληρωμένων Προγραμμάτων (ΜΟΠ) Ανατολικής και Κεντρικής Ελλάδος. Από το 2010 δραστηριοποιείται στον κλάδο των ΑΠΕ ως μέλος ΔΣ και Πρόεδρος των εταιρειών «Αιολικό Πάρκο Μαυροβούνι ΑΕ» και «Αιολική ΖΑΡΑΚΑ ΚΟΥΠΙΑ ΑΕ» αντίστοιχα. Από το 2011 έως το 2014 διετέλεσε Πρόεδρος της κατασκευαστικής εταιρείας Stroicentre Real Estate Construction Company AE, ενώ από το 2008 είναι Πρόεδρος των εταιρειών MED SEA HEALTH AE και ΜΑRE VILLAGE AE με αντικείμενο στο σχεδιασμό και την υλοποίηση τουριστικού επενδυτικού σχεδίου στη Κασσάνδρα Χαλκιδικής. Ο κ. Πιτσιόρλας έχει συμμετάσχει σε δεκάδες συνέδρια κοινωνικού και πολιτικού περιεχομένου στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, και έχει πλήθος δημοσιεύσεων για θέματα ευρωπαϊκής πολιτικής, εξωτερικής πολιτικής, πολιτικού συστήματος και θεσμών καθώς και κοινωνικών και πολιτικών προβλημάτων.

Ο πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ διαθέτει πλούσια εμπειρία σε θέματα στρατηγικού σχεδιασμού, πολιτικής επικοινωνίας, σχεδιασμού και υλοποίησης προγραμμάτων και διαχείρισης ανθρώπινου δυναμικού. Είναι παντρεμένος και έχει ένα παιδί.