Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Edison SpA, Marc Benayoun, ήταν ο άνθρωπος που, εκ μέρους της ιταλικής θυγατρικής της EDF, υπέγραψε στις 24 Φεβρουαρίου, στη Ρώμη, το μνημόνιο συναντίληψης που αναβιώνει το πρότζεκτ του αγωγού ITGI- Poseidon μέσω της διέλευσης ρωσικού αερίου προς την Ευρώπη μέσω Ελλάδος

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Edison SpA, Marc Benayoun, ήταν ο άνθρωπος που, εκ μέρους της ιταλικής θυγατρικής της EDF, υπέγραψε στις 24 Φεβρουαρίου, στη Ρώμη, το μνημόνιο συναντίληψης που αναβιώνει το πρότζεκτ του αγωγού ITGI- Poseidon μέσω της διέλευσης ρωσικού αερίου προς την Ευρώπη μέσω Ελλάδος. Υπενθυμίζεται ότι το εν λόγω μνημόνιο συνυπέγραψαν ο κ . Alexey Miller , Διευθύνων Σύμβουλος της Gazprom , και ο κ . Θεόδωρος Κιτσάκος , Διευθύνων Σύμβουλος της ΔΕΠΑ ΑΕ.

Ο Marc Benayoun γεννήθηκε στην πόλη Tarbes της ΝΔ Γαλλίας στις 26 Αυγούστου 1966, ενώ είναι απόφοιτος της Ανώτατης Σχολής Οικονομικών και Εμπορικών Επιστημών (Εcole Supérieure des Sciences Economiques et Commerciales) των Παρισίων (1989).

Ο σημερινός Διευθύνων Σύμβουλος της Edison ξεκινά την καριέρα του το 1989 στον όμιλο Paribas. Το 1993 προσλαμβάνεται στην Boston Consulting Group, όπου διετέλεσε αναπληρωτής διευθυντής στα γραφεία της εταιρείας στο Παρίσι, το 2001, και τη Μόσχα, το 2008. Κατά τη διάρκεια της σταδιοδρομίας του στην Boston Consulting Group ανέλαβε μια σειρά από καθήκοντα ανάμεσα στα οποία και την ανάπτυξη τεχνογνωσίας στον τομέα του φυσικού αερίου.

Το 2009 ο Marc Benayoun αναλαμβάνει διευθυντής του οικονομικού τμήματος τελών και τιμών στον γαλλικό όμιλο EDF. Το 2012 έγινε Διευθυντής Πωλήσεων Επιχειρήσεων και Αγοράς αρμόδιος για τους τομείς του ηλεκτρισμού, του φυσικού αερίου και των υπηρεσιών. Τα τελευταία χρόνια της καριέρας του στην EDF υπήρξε επικεφαλής πρότζεκτ για τις ρυθμιζόμενες τιμές ηλεκτρισμού για εταιρείες και τοπικές αρχές, που αφορούσε πάνω κατανάλωση άνω των 120 TWh, με στόχο τη διατήρηση της κορυφαίας θέσης της εταιρείας στο νέο ανταγωνιστικό περιβάλλον.

Από τις 8 Δεκεμβρίου 2015 ο Marc Benayoun διορίστηκε Πρόεδρος του Δ.Σ. της ιταλικής Edison (θυγατρικής της EDF) και από την 1η Ιανουαρίου ανέλαβε καθήκοντα Διευθύνοντος Συμβούλου της εταιρείας.

Παράλληλα, είναι μέλος του Εποπτικού Συμβουλίου της Trimet France, της NetSeenergy και της ES Energies.