Ανδρέας Ανδριανόπουλος: Η Οργή του Ισλάμ και οι Φανατικοί της Τζιχάντ

Ανδρέας Ανδριανόπουλος: Η Οργή του Ισλάμ και οι Φανατικοί της Τζιχάντ
energia.gr
Τρι, 22 Δεκεμβρίου 2015 - 12:56
Ερωτήματα αλλά και σκέψεις, αναφορικά με το ριζοσπαστικό Ισλάμ, παραθέτει ο Ανδρέας Ανδριανόπουλος, στο τελευταίο βιβλίο του, με τίτλο «Η οργή του Ισλάμ και οι φανατικοί της Τζιχάντ», που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Επίκεντρο

Ερωτήματα αλλά και σκέψεις, αναφορικά με το ριζοσπαστικό Ισλάμ, παραθέτει ο Ανδρέας Ανδριανόπουλος, στο τελευταίο βιβλίο του, με τίτλο «Η οργή του Ισλάμ και οι φανατικοί της Τζιχάντ», που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Επίκεντρο.

Μέσα από τις σελίδες του νέου του βιβλίου, ο συγγραφέας, ο οποίος και στο παρελθόν έχει ασχοληθεί συγγραφικά με τον αραβικό κόσμο και το Ισλάμ, προσπαθεί να διερευνήσει τα αίτια που ωθούν προς τον θρησκευτικό φανατισμό, τα πρόσωπα που ακολουθούν τα κηρύγματα μίσους, τις επιδιώξεις τους και κυρίως αν οι στόχοι τους είναι υλοποιήσιμοι.

Μέσα σε ένα νέο συγκρουσιακό περιβάλλον, γεμάτο ανασφάλεια και βία, οι μετριοπαθείς χάνουν έδαφος από τις ακραίες φωνές.

«Είναι η μοναδική διέξοδος η αντιπαράθεση και η τελική σύγκρουση;», αναρωτιέται ο Ανδρέας Ανδριανόπουλος.

Στις πρώτες σελίδες του βιβλίου διαβάζουμε:

«... Σ’ αυτό τον σύντομο τόμο γίνεται προσπάθεια να αποτυπωθούν οι πραγματικές διαστάσεις του φανατισμού που οδηγεί τα χέρια αλλά και τις συνειδήσεις των πιστών του μουσουλμανικού ιερού πολέμου. Όχι μόνο στη Μέση Ανατολή , όπου είναι επικεντρωμένο το διεθνές ενδιαφέρον, αλλά και στην Ρωσία, την Κριμαία, την Ασία και την Ευρώπη. Διότι το Ισλάμ πλέον βρίσκεται παντού. Γίνεται προσπάθεια να διερευνηθεί ποιοί ακριβώς είναι εκείνοι που πέφτουν εύκολα θύματα τέτοιων ακραίων διακηρύξεων και προτροπών. Ποιές είναι οι επιδιώξεις τους και πόσο ρεαλιστικές και υλοποιήσιμες φαντάζουν στις διάνοιές τους; Είναι σε θέση πραγματικά να φέρουν σε πέρας τέτοιες επικίνδυνα ανατρεπτικές επιδιώξεις, καταδικάζοντας τον κόσμο να ζήσει σε ένα εφιαλτικό περιβάλλον ανασφάλειας, σύγκρουσης και αίματος; Υπάρχει περίπτωση να αποτραπούν οι τελικοί τους στόχοι μέσα από την κυριαρχία μετριοπαθών φωνών και λιγότερο επιθετικών προσωπικοτήτων; Μήπως η μοναδική διέξοδος είναι η αντιπαράθεση, η βία και η τελική σύγκρουση; Σε τελευταία ανάλυση είναι εφικτή μια τελική θριαμβευτική νίκη των άκρων απέναντι σε ένα κόσμο του οποίου ο πολιτισμός, που έκανε πολλούς αιώνες να οικοδομηθεί, αρχίζει να κλονίζεται και να καταρρέει;...»

Εκδόσεις «Επίκεντρο», 2015
224 σελ.
ISBN 978-960-458-585-4