Νότια Κορέα: Χαιρετίζει την Aπόφαση των ΗΠΑ να Eπεκτείνουν τη Xρήση του Kινεζικού Γραφίτη στα EVs

Νότια Κορέα: Χαιρετίζει την Aπόφαση των ΗΠΑ να Eπεκτείνουν τη Xρήση του Kινεζικού Γραφίτη στα EVs
energia.gr
Τετ, 8 Μαΐου 2024 - 13:51

Η Νότια Κορέα χαιρέτισε την Τετάρτη την απόφαση των ΗΠΑ να παρατείνουν την επιλεξιμότητα των αυτοκινητοβιομηχανιών για φορολογικές πιστώσεις για ηλεκτρικά οχήματα που περιέχουν κινεζικό γραφίτη έως το 2026. Οι ΗΠΑ προσπαθούν να ''απογαλακτίσουν'' την αλυσίδα μπαταριών ηλεκτρικών οχημάτων από την Κίνα μέσω του νόμου για τη μείωση του πληθωρισμού

ο οποίος παρακολουθείται στενά από τις αυτοκινητοβιομηχανίες καθώς λαμβάνουν επενδυτικές αποφάσεις, σύμφωνα με το Reuters.

Το υπουργείο βιομηχανίας της Νότιας Κορέας δήλωσε ότι θα συνεχίσει να επιδιώκει την εξασφάλιση βασικών υλικών μπαταριών, ώστε οι εγχώριοι κατασκευαστές μπαταριών και οι αυτοκινητοβιομηχανίες να διατηρήσουν την ανταγωνιστικότητά τους στην αγορά των ΗΠΑ, ανταποκρινόμενοι στις απαιτήσεις του νόμου περί μείωσης του πληθωρισμού.

"Στην περίπτωση του γραφίτη, ήταν δύσκολο να διαφοροποιηθεί η αλυσίδα εφοδιασμού σε σύντομο χρονικό διάστημα, γεγονός που δυσχέραινε τη λήψη αμερικανικών φορολογικών πιστώσεων για μπαταρίες EV ...έχουμε ενεργά διαβουλεύσεις με την αμερικανική κυβέρνηση και το αίτημά μας (για επέκταση της χρήσης γραφίτη) αντανακλάται στους τελικούς κανόνες", ανέφερε το υπουργείο Βιομηχανίας σε ανακοίνωσή του.

Το υπουργείο δήλωσε ότι οι νοτιοκορεατικοί κατασκευαστές μπαταριών, συμπεριλαμβανομένων των LG Energy Solution, Samsung SDI και SK On που συμμετείχαν στη συνάντηση, χαιρέτισαν την αναστολή.

Οι νέοι κανόνες επιτρέπουν πλέον στους αγοραστές αυτοκινήτων να λαμβάνουν έως και 7.500 δολάρια σε φορολογικές πιστώσεις για ηλεκτρικά οχήματα (EV) που περιέχουν κινεζικό γραφίτη μέχρι το 2026.

Το υπουργείο πρόσθεσε ότι θα παράσχει 9,7 τρισ. γουόν (7,11 δισεκατομμύρια δολάρια) σε οικονομική βοήθεια για να στηρίξει τις προσπάθειες του τομέα EV της χώρας να εξασφαλίσει μια αυτάρκη αλυσίδα εφοδιασμού.

Την περασμένη εβδομάδα, το Υπουργείο Οικονομικών των ΗΠΑ δήλωσε ότι θα δώσει διορία στις αυτοκινητοβιομηχανίες μέχρι το 2027 για να μειώσουν ορισμένα δύσκολα ανιχνεύσιμα ορυκτά, όπως ο γραφίτης που περιέχεται στα κρίσιμα ορυκτά που περιέχονται σε άλατα ηλεκτρολύτη, συνδετικά και πρόσθετα.

Το Υπουργείο Βιομηχανίας δήλωσε ότι θα βοηθήσει τις εταιρείες να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις, όπως η υποβολή σχεδίων στις ΗΠΑ σχετικά με το πώς θα διαφοροποιήσουν τις προμήθειες γραφίτη από το 2027 και να κάνουν "ακριβείς υπολογισμούς" των αξιών των ορυκτών των μπαταριών για να λάβουν φορολογικές πιστώσεις.