Μετά την αποτυχία της Ιρανικής επιθέσεως κατά του Ισραήλ, με μη επανδρωμένα εναέρια μέσα, το περασμένο Σάββατο 13 Απριλίου, τίθεται το ερώτημα ποία θα είναι η αντίδραση του νικητή, του Ισραήλ. Την απάντηση δίδει ο Ηρόδοτος στην εξιστόρηση της Περσικής επιθέσεως, κατά της Ελλάδος, το 490 π.Χ. Παρά τη νίκη των Αθηναίων και του Μιλτιάδου, στον Μαραθώνα 

 

κατά των στρατηγών του Δαρείου, Δάτι και Αρταφέρνη, ο Περσικός στόλος προσπάθησε να προσβάλλει «δια νυκτός» το Φάληρον αλλά οι εισβολείς, ιδόντες τον μικρό Αθηναϊκό στρατό παρατεταγμένο στο Κυνόσαργες, έκριναν σκόπιμο ν’ αποσυρθούν στη πατρίδα τους. Επανήλθαν όμως μετά πενταετίαν, οπότε ο Ξέρξης, υιός του Δαρείου, υπέστη τη ναυτική ήττα στην Σαλαμίνα, από τον ενιαίο Ελληνικό στόλο υπό τον Θεμιστοκλή κι ο στρατηγός του Μαρδόνιος κατατροπώθηκε στη μάχη των Πλαταιών, όπου Αθηναίοι και Σπαρτιάτες διέσωσαν την ελευθερία των Ελλήνων και όλης της Ευρώπης, στην κλασσική εποχή. Οι Πέρσες συνέχισαν την επιθετικότητα τους που ούτε ο Κίμων μπόρεσε να χαλιναγωγήσει. Τον Περσικό κίνδυνο εξάλειψε μετά από 120 χρόνια, ο Μέγας Αλέξανδρος στην εν Ισσώ μάχη και στα Γαυγάμηλα. Με την τελειωτική νίκη.

Στη σύγχρονη εποχή, ο Αλβέρτος Αϊνστάιν το 1939 εάν δεν είχε γράψει την περίφημη επιστολή προς τον Αμερικανό πρόεδρο Φραγκλίνο Ρούσβελτ ότι η διάσπαση του ατόμου ουρανίου από τον Οττο Ηαhn άνοιγε τον δρόμο στον Χίτλερ για την κατασκευή της Ατομικής βόμβας, σήμερα ίσως ο κόσμος να ήταν πολύ διαφορετικός.

Έπειτα από 85 χρόνια, τα διεθνή πράγματα είναι κάπως πιο περίπλοκα. Υπάρχουν οι  Άραβες και Τούρκοι στην Εγγύς Ανατολή, η εξάρτηση της Ευρώπης από το Σαουδαραβικό και Ιρανικό πετρέλαιο είναι μεγάλη και δυσαναπλήρωτη, το Ισλάμ απειλεί την Ευρώπη με λαθρομετανάστες και τρομοκράτες κι έχει καταλάβει την εξουσία στο Ιράν. Το Ισραήλ που από το 1947 έχει αγκιστρωθεί στην αρχαία πατρίδα των Εβραίων έχει νικήσει σε τρείς πολέμους τους Παλαιστινίους  , την Αίγυπτο και τη Συρία  αλλ’ αντιμετωπίζει ολοκληρωτική καταστροφή, εάν το Ιράν αποκτήσει πυρηνικά όπλα – μικρό δείγμα της οποίας ήταν η προχθεσινή επίθεση με συμβατικά μέσα των Μουλάδων.

Οι φανατικοί Ιρανοί με το ιερατείο τους κατασκευάζουν πυρηνικά βλήματα, για να εξαφανίσουν το μικρό Ισραήλ, το οποίο όμως διαθέτει κι εκείνο πυρηνικά όπλα, με την βοήθεια των Γάλλων και την αεροπορική υπεροπλία με την επικουρία των Αμερικανών.

Εάν δεν εξαλειφθεί ο κίνδυνος της ανταλλαγής πυρηνικών πληγμάτων μεταξύ Ιράν και Ισραήλ, ολόκληρος ο πλανήτης θα κινδυνεύσει από περιβαλλοντική και οικονομική καταστροφή. Γι’ αυτό, τώρα είναι η ευκαιρία να τερματισθεί η επικίνδυνη αυτή κατάσταση, που για πρώτη φορά διατάραξαν οι Ιρανοί Μουλάδες το περασμένο Σαββατοκύριακο. Όχι με οικονομικές κυρώσεις και διπλωματικές… πιρουέτες αλλά με απόκρουση του επερχομένου κακού.

Από καιρού, διεξάγεται ένας θανάσιμος πολιτιστικός πόλεμος: Μεταξύ δημοκρατικής ανεξιθρησκείας και θρησκευτικού ολοκληρωτισμού. Εάν το Ιράν δεν απαλλαγεί από την μισαλλοδοξία του ιερατείου και συν αυτώ, ο κόσμος απ’ την Ισλαμική απειλή, αργότερα το κόστος θα είναι τεράστιο. Το καθήκον πέφτει στους ώμους των Ισραηλιτών, όπως προ 25 αιώνων στους Αθηναίους.

Η ανάλυση στο αρχικό ερώτημα, αν είναι συμφέρουσα η κλιμάκωση είτε η αποτροπή, καταλήγει στο συμπέρασμα ότι μία στοχευμένη αντίκρουση σήμερα μπορεί να φέρει την ματαίωση της ολοκληρωτικής καταστροφής στο μέλλον.

 

Διαβάστε ακόμα