Kalypso Offshore Energy: Θα Κατασκευάσει το Πρώτο Αμερικανικό Σκάφος Τοποθέτησης Καλωδίων

Kalypso Offshore Energy: Θα Κατασκευάσει το Πρώτο Αμερικανικό Σκάφος Τοποθέτησης Καλωδίων
energia.gr
Τρι, 16 Απριλίου 2024 - 09:49

Προσδοκώντας να καλύψει ένα ακόμη κενό στις δυνατότητες που απαιτούνται για τον τομέα της υπεράκτιας αιολικής ενέργειας στις ΗΠΑ, μια νεοσύστατη επιχείρηση με την ονομασία Kalypso Offshore Energy ανακοίνωσε τα σχέδιά της να κατασκευάσει το πρώτο αμερικανικό καλωδιακό σκάφος. Η εταιρεία αναφέρει ότι θα πρόκειται για ένα καινοτόμο πλοίο τοποθέτησης καλωδίων που θα είναι συμβατό με τον νόμο Jones Act για την υπεράκτια αιολική αγορά.

Η Kalypso ξεκίνησε το 2023 και επιδιώκει να αναπτυχθεί για να ανταποκριθεί στις ευκαιρίες της αναδυόμενης υπεράκτιας αγοράς αιολικής ενέργειας. Το πρώτο τους βήμα είναι μια επιστολή προθέσεων με την ολλανδική ναυπηγική εταιρεία Royal IHC για την ανάπτυξη του πλοίου καλωδίων. Η Royal είναι μια εξειδικευμένη κατασκευή με μεγάλη εμπειρία στους τομείς της βυθοκόρησης και της υπεράκτιας ενέργειας. Μαζί, οι δύο εταιρείες θα συνεργαστούν για να οριστικοποιήσουν τη σύμβαση, τη μηχανική και τις κατασκευαστικές λεπτομέρειες για το καλωδιακό σκάφος. Η εταιρεία στοχεύει να παρουσιάσει το σκάφος μέχρι το 2028.

Το καλωδιακό σκάφος χωρητικότητας 8.000 dwt θα είναι εξοπλισμένο με δύο καρουσέλ με διπλές γραμμές τοποθέτησης προϊόντων, καθώς και με προσαρμοσμένη αποθήκευση και χειρισμό. Θα είναι επίσης εξοπλισμένο για τη συγκόλληση και τις επισκευές καλωδίων. Θα διαθέτει γερανό χωρητικότητας 100 μετρικών τόνων, καθώς και δυνατότητα jet trencher επί του σκάφους. Το σκάφος θα έχει μήκος 376 πόδια (115 μέτρα).

Η Kalypso τονίζει ότι θα είναι το πρώτο ειδικό σκάφος του είδους του στην αγορά των ΗΠΑ. Είπαν ότι θα καλύψει ένα βασικό κενό στις δυνατότητες των πλοίων της χώρας.