Μετρό Θεσσαλονίκης: Στις 3 Οκτωβρίου η Υπογραφή του ΣΔΙΤ Λειτουργίας, Παρουσία Μητσοτάκη

Μετρό Θεσσαλονίκης: Στις 3 Οκτωβρίου η Υπογραφή του ΣΔΙΤ Λειτουργίας, Παρουσία Μητσοτάκη
της Άννης Καρολίδου
Παρ, 22 Σεπτεμβρίου 2023 - 18:32

Την Τρίτη, 3 Οκτωβρίου , θα υπογραφεί στη Θεσσαλονίκη, παρουσία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, η σύμβαση του ΣΔΙΤ Λειτουργίας και Συντήρησης του Μετρό Θεσσαλονίκης

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του makthes.gr, η εκδήλωση για την υπογραφή της σύμβασης θα λάβει χώρα στον σταθμό «Αγία Σοφία» του Μετρό, του οποίου η κατασκευή έχει συνολικά ολοκληρωθεί, μαζί με το ανοικτό μουσείο αρχαιοτήτων και την αποκατάσταση του περιβάλλοντος χώρου και της Πλατείας Μακεδονομάχων.

Η συγκεκριμένη ημερομηνία, έχει ήδη επιλεγεί και σε τούτη τη φάση όλοι οι εμπλεκόμενοι σπεύδουν για να κλείσουν και οι τελευταίες εκκρεμότητες, όπως η σύσταση της εταιρείας ειδικού σκοπού ΤHEMA, που θα αναλάβει για 11 χρόνια, τη λειτουργία του Μετρό στη βασική γραμμή και την επέκταση Καλαμαριάς.

Να σημειωθεί ότι τη σύμβαση θα υπογράψουν η Ελληνικό Μετρό Α.Ε., η THEMA και οι εταιρείες της κοινοπραξίας που αναδείχθηκε ανάδοχος του έργου, δηλαδή η ιταλική ΑΤΜ και η γαλλική EGIS.

Όπως σημειώθηκε, η υπογραφή του ΣΔΙΤ έχει οριστεί για τις 3 Οκτωβρίου και όλοι ελπίζουν, ότι αυτή τη φορά δεν θα υπάρξουν απρόβλεπτα γεγονότα και ανατροπές. Να θυμίσουμε ότι αρχικά σχεδιαζόταν το επίσημο happening για τις 10 Σεπτεμβρίου, δηλαδή μέσα στο πρώτο Σαββατοκύριακο της 87ης ΔΕΘ, πάλι παρουσία Μητσοτάκη. Ωστόσο, από τη μια δεν είχε περαιωθεί ο προσυμβατικός έλεγχος από το Ελεγκτικό Συνέδριο και, από την άλλη, προέκυψε και η κακοκαιρία Ντάνιελ , η οποία ούτως ή άλλως ανέτρεψε ό,τι είχε προγραμματιστεί στο πλαίσιο του πρώτου Σαββατοκύριακου της ΔΕΘ.

Εάν λοιπόν όλα εξελιχθούν σύμφωνα με το σχεδιασμό, η σύμβαση για το ΣΔΙΤ Λειτουργίας του Μετρό, θα υπογραφεί στις 3 Οκτωβρίου, παρουσία υψηλών προσκεκλημένων. Άλλωστε τις προηγούμενες ημέρες, ήταν στη Θεσσαλονίκη ο επικεφαλής της Ελληνικό Μετρό Α.Ε., Nίκος Κουρέτας και διευθυντικά στελέχη των ΑΤΜ και EGIS, προκειμένου να προχωρήσει η σχετική προετοιμασία που αφορά σε πολλά οργανωτικά και λειτουργικά ζητήματα του νέου φορέα.

(από makthes.gr)