Και Επισήμως Εκτός η «Τοξότης» από 2 Εργολαβίες για τον Αυτοκινητόδρομο Πάτρα –Πύργος

Και Επισήμως Εκτός η «Τοξότης» από 2 Εργολαβίες για τον Αυτοκινητόδρομο Πάτρα –Πύργος
Του Φώτη Φωτεινού 
Τετ, 26 Σεπτεμβρίου 2018 - 16:42

Λεπτομερή στοιχεία για τις 8 εργολαβίες του Πάτρα – Πύργος έδωσε, στη Βουλή, ο υπουργός Μεταφορών, Χρήστος Σπίρτζης, απαντώντας χθες σε κοινοβουλευτική ερώτηση

Ο υπουργός Μεταφορών επισημοποίησε ότι η εταιρεία «Τοξότης», συμφερόντων του ομίλου Καλογρίτσα, αποκλείστηκε από τις 2 από τις 4 εργολαβίες, στις οποίες είχε ανακηρυχθεί προσωρινός μειοδότης.

«Η ‘‘Τοξότης’’ έχει φέρει την εγγυητική για το τμήμα 4, μένει το πρακτικό για το τμήμα 1, για τις άλλες 2 εργολαβίες έχει απορριφθεί, περιμένουμε τον 2ο μειοδότη», ανέφερε στη Βουλή ο υπουργός Μεταφορών.

Τα τμήματα που οδεύουν προς ολοκλήρωση είναι το 1ο, το 4ο, το 5ο, το 6ο, το 7ο και το 8ο, ενώ στο επόμενο 20ήμερο θα ολοκληρωθούν το 2ο και το 3ο τμήμα, στα οποία δεν εγκρίθηκαν οι αιτιολογήσεις του πρώτου μειοδότη, δηλαδή της «Τοξότης», οπότε ζητήθηκε η προσκόμιση των απαραίτητων στοιχείων από τον 2ο μειοδότη, όπως και έγινε.

«Δεν παρεμβαίνουμε στους υπηρεσιακούς παράγοντες για την εξέλιξη των διαγωνισμών», σημείωσε ο υπουργός Μεταφορών, υποστηρίζοντας ότι στόχος είναι έως τα τέλη Οκτωβρίου και οι οχτώ διαγωνισμοί να είναι ώριμοι, ώστε να πάνε στο Ελεγκτικό Συνέδριο.   

Σημειώνεται ότι στους 4 πρώτους διαγωνισμός του Πάτρα – Πύργος, προσωρινός μειοδότης είχε ανακηρυχτεί η κοινοπραξία Τοξότης – Ομάδα Κατασκευών του ομίλου Καλογρίτσα, η οποία έχει χάσει ήδη το 2ο και 3ο διαγωνισμό.

Στον 5ο διαγωνισμό, προσωρινός μειοδότης έχει ανακηρυχτεί η κοινοπραξία Ξανθάκης – ΙΝΤΕΡΚΑΤ, στον 6ο διαγωνισμό η GD Infrastrutture, στον 7ο η ΙΝΤΕΡΚΑΤ και στον 8ο η GD Infrastrutture.

Στη Βουλή, ο υπουργός Μεταφορών χαρακτήρισε στρατηγικό λάθος την εξαίρεση του Πάτρα – Πύργος από την Ολυμπία Οδό, υπογραμμίζοντας ότι το οδικό τμήμα εγκρίθηκε ως «μεγάλο έργο», από την ΕΕ, το Μάιο του 2018.

(πηγή: metaforespress.gr)