ΟΠΕΚ: Βλέπει Μείωση της Προσφοράς Πετρελαίου Από τις Χώρες Εκτός Οργανισμού Λόγω ΗΠΑ

ΟΠΕΚ: Βλέπει Μείωση της Προσφοράς Πετρελαίου Από τις Χώρες Εκτός Οργανισμού Λόγω ΗΠΑ
energia.gr
Δευ, 14 Σεπτεμβρίου 2015 - 17:27
O OΠΕΚ αναθεώρησε προς τα κάτω τις προβλέψεις για την προσφορά πετρελαίου από τις χώρες που δεν είναι μέλη του οργανισμού για το 2015, εξαιτίας της πτώσης της παραγωγής shale oil στις ΗΠΑ
O OΠΕΚ αναθεώρησε προς τα κάτω τις προβλέψεις για την προσφορά πετρελαίου από τις χώρες που δεν είναι μέλη του οργανισμού για το 2015, εξαιτίας της πτώσης της παραγωγής shale oil στις ΗΠΑ.

Στη μηνιαία του έκθεση για την αγορά πετρελαίου που δημοσιεύτηκε σήμερα, Δευτέρα, προβλέπει ότι η προσφορά από τις χώρες εκτός ΟΠΕΚ το 2015 θα μειωθεί κατά 72.000 βαρέλια την ημέρα, στα 880.000 βαρέλια, εξαιτίας της χαμηλότερης από την αναμενόμενη παραγωγής στις ΗΠΑ.

«Η παραγωγή πετρελαίου στις ΗΠΑ δείχνει σημάδια επιβράδυνσης», αναφέρει ο οργανισμός στην έκθεση. «Υπάρχουν σημάδια ότι η παραγωγή στις ΗΠΑ έχει αρχίσει να αντιδρά στις μειωμένες επενδύσεις. Όλα τα βλέμματα είναι στραμμένα στο πόσο γρήγορα πέφτει η παραγωγή στις ΗΠΑ», τονίζεται.  

«Αυτό μπορεί να συμβάλει σε μια μείωση της ανισορροπίας στα θεμελιώδη της αγοράς πετρελαίου, ωστόσο αναμένεται να αποδειχθεί σε ποιο βαθμό αυτό μπορεί να επιτευχθεί τους μήνες που θα έρθουν», σημειώνεται στην έκθεση.

Ο OΠΕΚ αναθεώρησε υψηλότερα για το 2015 τη ζήτηση για αργό πετρέλαιο που παράγει, κατά 400.000 βαρέλια την ημέρα, στα 29,3 εκατ. βαρέλια ή 2,2 εκατ. βαρέλια λιγότερα σε σχέση με την παραγωγή των χωρών του οργανισμού τον Αύγουστο.

Η Σαουδική Αραβία, ο μεγαλύτερος εξαγωγέας πετρελαίου στον κόσμο, ανακοίνωσε ότι τον προηγούμενο μήνα παρήγαγε 10,265 εκατ. βαρέλια την ημέρα, από τα 10,361 εκατ. βαρέλια την ημέρα τον Ιούλιο.