Η Τουρκία θα Αρδεύσει 8.337 Εκτάρια Καλλιεργειών Χάρη στην Ενέργεια Από Δύο Φωτοβολταϊκά Πάρκα

Η Τουρκία θα Αρδεύσει 8.337 Εκτάρια Καλλιεργειών Χάρη στην Ενέργεια Από Δύο Φωτοβολταϊκά Πάρκα
energia.gr
Τετ, 26 Αυγούστου 2015 - 16:26
Δύο φωτοβολταϊκά πάρκα θα κατασκευάσει η Γενική Διεύθυνση Κρατικών Υδραυλικών Έργων της Τουρκίας στην πόλη Αντιαμάν στα νοτιοανατολικά της χώρας. Μάλιστα, ο παραγόμενος ηλεκτρισμός προορίζεται για την άρδευση των αγροτικών εκτάσεων της περιοχής

Δύο φωτοβολταϊκά πάρκα θα κατασκευάσει η Γενική Διεύθυνση Κρατικών Υδραυλικών Έργων της Τουρκίας στην πόλη Αντιαμάν στα νοτιοανατολικά της χώρας. Μάλιστα, ο παραγόμενος ηλεκτρισμός προορίζεται για την άρδευση των αγροτικών εκτάσεων της περιοχής. Η συνολική έκταση που θα αρδευτεί χάρη στην ηλεκτρική ενέργεια που θα παράγουν τα δύο φωτοβολταϊκά πάρκα υπολογίζεται σε 8.337 εκτάρια.

Η εγκατεστημένη ισχύς του καθενός από τα φωτοβολταϊκά πάρκα θα ανέρχεται στο 1 MW, με παραγόμενη ενέργεια εκάστου τις 3,5 εκατ. κιλοβατώρες, σύμφωνα με σχέδια που έδωσε η Διεύθυνση στη δημοσιότητα την Τετάρτη.

Το εν λόγω πρότζεκτ προβλέπεται ότι θα παρέχει νερό στις καλλιέργειες 350 αγροτών της περιοχής του Αντιαμάν, ενώ το κόστος της σχετικής επένδυσης υπολογίζεται σε 1,94 εκατ. δολ.

Τα φωτοβολταϊκά πάρκα προβλέπεται να ολοκληρωθούν μέσα σε 12 μήνες από την έναρξη των εργασιών κατασκευής, ενώ ο προβλεπόμενος χρόνος απόσβεσης της επένδυσης είναι τα οκτώ χρόνια.