Μεγάλες Απώλειες Εσόδων για την ΒΡ Από τις Χαμηλές Τιμές Αργού και τις Αποζημιώσεις για τον Κόλπο του Μεξικού

Μεγάλες Απώλειες Εσόδων για την ΒΡ Από τις Χαμηλές Τιμές Αργού και τις Αποζημιώσεις για τον Κόλπο του Μεξικού
energia.gr
Τρι, 28 Ιουλίου 2015 - 12:40
Απώλειες κατέγραψαν τα έσοδα της BP το β΄ τρίμηνο του 2015, λόγω της πτώσης στις τιμές πετρελαίου και της επιβάρυνσης ύψους πολλών δισ. δολαρίων που προέκυψε από τη συμφωνία στην οποία κατέληξε νωρίτερα αυτό το μήνα για το διακανονισμό των αμερικανικών ομοσπονδιακών και πολιτειακών αξιώσεων αναφορικά με την περιβαλλοντική καταστροφή στον Κόλπο του Μεξικού τον Απρίλιο του 2010

Απώλειες κατέγραψαν τα έσοδα της BP το β΄ τρίμηνο του 2015, λόγω της πτώσης στις τιμές πετρελαίου και της επιβάρυνσης ύψους πολλών δισ. δολαρίων που προέκυψε από τη συμφωνία στην οποία κατέληξε νωρίτερα αυτό το μήνα για το διακανονισμό των αμερικανικών ομοσπονδιακών και πολιτειακών αξιώσεων αναφορικά με την περιβαλλοντική καταστροφή στον Κόλπο του Μεξικού τον Απρίλιο του 2010.

Ειδικότερα, η BP, που εδρεύει στο Λονδίνο, ανακοίνωσε ότι οι ζημιές αντικατάστασης κόστους – μέγεθος που αντιστοιχεί με το καθαρό κέρδος που ανακοινώνουν οι αμερικανικές πετρελαϊκές εταιρείες - διαμορφώθηκε στα 6,27 δισ. δολ., σε σχέση με κέρδη ύψους 3,18 δισ. δολ. το αντίστοιχο διάστημα του 2014.

Η απότομη συρρίκνωση αντανακλά μία επιβάρυνση προ φόρων ύψους 10 δισ. δολαρίων που η BP κατέγραψε ως μέρος της συμφωνίας των 18,7 δισ. δολ. που σύναψε με την κυβέρνηση των ΗΠΑ και πέντε πολιτείες για τον διακανονισμό των νομικών διεκδικήσεων που σχετίζονται με τη θανατηφόρα διαρροή πετρελαίου στον Κόλπο του Μεξικού. Τα κέρδη επίσης αντανακλούν ένα τρίμηνο κατά το οποίο οι τιμές πετρελαίου ανέκαμψαν από τα χαμηλά που άγγιξαν τον Ιανουάριο, αλλά παρέμειναν αρκετά κάτω από τα περυσινά επίπεδα.