Χρηματιστήριο Αθηνών - Συνεδρίαση για Γερά Νεύρα με το Βλέμμα Στραμμένο στη Ρίγα - Ανοδικά Έκλεισε η Εβδομάδα

Χρηματιστήριο Αθηνών - Συνεδρίαση για Γερά Νεύρα με το Βλέμμα Στραμμένο στη Ρίγα - Ανοδικά Έκλεισε η Εβδομάδα
energia.gr
Παρ, 24 Απριλίου 2015 - 19:44
Τρίτη συνεχόμενη ανοδική συνεδρίαση στο Χρηματιστήριο Αθηνών σήμερα, με τις τράπεζες να παραμένουν στο προσκήνιο και με το βλέμμα των επενδυτών στη Ρίγα. Διψήφια κέρδη για Πειραιώς, από κοντά Eurobank, Alpha, ΕΤΕ.
Τρίτη συνεχόμενη ανοδική συνεδρίαση στο Χρηματιστήριο Αθηνών σήμερα,  με τις τράπεζες να παραμένουν στο προσκήνιο και με το βλέμμα των επενδυτών στη Ρίγα. Διψήφια κέρδη για Πειραιώς, από κοντά Eurobank, Alpha, ΕΤΕ. 

Παρά το γεγονός ότι οι βασικοί δείκτες του Χ.Α. κινήθηκαν μόνιμα με θετικό πρόσημο, το "κουδούνι της λήξης" τους βρήκε αρκετά χαμηλότερα από τα υψηλά ημέρας, κάτι που συνέβη και με την συντριπτική πλειονότητα των επιμέρους Δεικτοβαρών τίτλων. 

Παίρνοντας τα πράγματα με την χρονική τους σειρά, η Αγορά έλαβε πολύ σοβαρά υπ΄ όψιν τις δηλώσεις των εμπλεκομένων που ακολούθησαν το χθεσινό κλείσιμο και μέχρι το σημερινό Eurogroup και είχε σοβαρές προσδοκίες ότι κάποια θετική ένδειξη θα έβγαινε από την σημερινή "μάζωξη" των Υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης.

O επικεφαλής του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ, δήλωσε ότι "από Ελληνικής πλευράς υπάρχει μεγάλη αποφασιστικότητα για επίτευξη συμφωνίας", ενώ δεν ήταν λίγοι οι αισιόδοξοι που εκτιμούσαν σαν πολύ πιθανό ένα "ενδιάμεσο" Eurogroup, πριν το επόμενο της 11ης Μαϊου, με καθαρά Ελληνικό θέμα.

Μάταια οι περισσότερο συγκρατημένοι επεσήμαναν ότι η άτυπη, καταληκτική, ημερομηνία για το τέλος των διαπραγματεύσεων είναι πρακτικά τα τέλη Μαΐου. Ο λόγος είναι ότι χρειάζονται εβδομάδες ώστε να περάσει η συμφωνία (αν υπάρξει) από τα διάφορα Όργανα-Θεσμούς και μετά από τα Κοινοβούλια. Έτσι θα φθάσουμε στις 30 Ιουνίου, που είναι η ημερομηνία-σταθμός κι η οποία πλασάρεται πλέον ανεπισήμως από τους μετριοπαθείς κύκλους των δανειστών και την Κομισιόν.

Απομονώνοντας τις επιφυλακτικές δηλώσεις και μην λαμβάνοντας υπ΄ όψιν τις αμέσως προηγούμενες περιπτώσεις όπου η αισιοδοξία των εγχώριων Κυβερνητικών Αξιωματούχων έχει αποδειχθεί έως και ανεδαφική, η σημερινή συνεδρίαση ξεκίνησε με τόσο ενθουσιασμό, που μετά από πολύ καιρό και για αρκετούς Δεικτοβαρείς τίτλους, ενεργοποιήθηκε "ΑΜΕΜ" (Αυτόματος Μηχανισμός Ελέγχου Μεταβλητότητας).

Πιο συγκεκριμένα, με "flying start" ξεκίνησαν την συνεδρίαση οι Alpha Bank, Eurobank, MIG, EEE, Εθνική, Πειραιώς, Αεροπορία Αιγαίου, Ελλάκτωρ, ΕΧΑΕ, ΟΛΠ και Τέρνα Ενεργειακή.

Χαρακτηριστικό των πρώτων 150 λεπτών της συνεδρίασης ήταν οι πυκνές συναλλαγές, οι οποίες κατέβασαν εντυπωσιακά στροφές, λίγο μετά τις 13.00.

Ο Γενικός Δείκτης αναρριχήθηκε μέχρι τις 769,86 μονάδες (+4,52%) και ο Τραπεζικός μέχρι τις 580,07 μονάδες (+11,26%).

Πηγή: Euro2day