Κέντρο Συντονισμού Ασφαλείας Συστήνουν οι Διαχειριστές της Σερβίας, της Βοσνίας και του Μαυροβουνίου

Κέντρο Συντονισμού Ασφαλείας Συστήνουν οι Διαχειριστές της Σερβίας, της Βοσνίας και του Μαυροβουνίου
energia.gr
Παρ, 24 Απριλίου 2015 - 17:03
Ο διαχειριστής του ηλεκτρικού δικτύου Elektromreze Srbije (EMS) της Σερβίας, HOS BiH της Βοσνίας και CGES του Μαυροβουνίου, υπέγραψαν συμφωνία για την δημιουργία ενός κέντρου συντονισμού ασφαλείας (SCC), όπως ανακοινώθηκε χθες, Πέμπτη

Ο διαχειριστής του ηλεκτρικού δικτύου Elektromreze Srbije (EMS) της Σερβίας, HOS BiH της Βοσνίας και CGES του Μαυροβουνίου, υπέγραψαν συμφωνία για την δημιουργία ενός κέντρου συντονισμού ασφαλείας (SCC), όπως ανακοινώθηκε χθες, Πέμπτη.

Πρόκειται για το πρώτο κέντρο αυτού του είδους στην ΝΑ Ευρώπη, αποστολή του οποίου είναι να αναπτύξει τις κατάλληλες υπηρεσίες που υπαγορεύουν οι ευρωπαϊκοί κανόνες και οι ρυθμίσεις του ENTSO-E, σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση του διαχειριστή του σερβικού συστήματος.

Οι υπηρεσίες θα προσαρμοστούν στις περιφεριακές ανάγκες και θα χρησιμοποιούνται από τους διαχειριστές της περιοχής. Οι τελευταίοι θα κληθούν να συμμετάσχουν στη διοίκηση και ανάπτυξη του SCC, αλλά και να αποκτήσουν μετοχικά δικαιώματα σε περίπτωση που έχουν αντίστοιχο επιχειρηματικό ενδιαφέρον.