Ενδιάμεση Συμφωνία Μέχρι το Τέλος Απριλίου Ζήτησε ο Πρωθυπουργός από την Άγγελα Μέρκελ

Ενδιάμεση Συμφωνία Μέχρι το Τέλος Απριλίου Ζήτησε ο Πρωθυπουργός από την Άγγελα Μέρκελ
energia.gr
Πεμ, 23 Απριλίου 2015 - 19:42
Σε εποικοδομητικό και θετικό κλίμα διεξήχθη η συνάντηση του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα με την καγκελάριο της Γερμανίας Άγγελα Μέρκελ στις Βρυξέλλες, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές.
Σε εποικοδομητικό και θετικό κλίμα διεξήχθη η συνάντηση του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα με την καγκελάριο της Γερμανίας Άγγελα Μέρκελ στις Βρυξέλλες, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές.

Στη συζήτηση κατά τη συνάντηση, που διήρκεσε μία ώρα, (από τις 15:40 έως τις 16:40, ώρα Ελλάδος), καταγράφηκαν τα σημαντικά βήματα προόδου που έχουν γίνει από την προηγούμενη συνάντηση στο Βερολίνο μέχρι σήμερα.

Ο Έλληνας πρωθυπουργός ζήτησε την επιτάχυνση των διαδικασιών ώστε να ισχύσει η απόφαση της 20ης Φεβρουαρίου, που προβλέπει μια πρώτη ενδιάμεση συμφωνία μέχρι τέλους Απριλίου.

"Εγώ έκανα όσα σου είπα. Κάνε και εσύ ότι μου είπες", είπε ο πρωθυπουργός στην Άνγελα Μέρκελ, σύμφωνα με πληροφορίες από ανώτατη κυβερνητική πηγή, ενώ λίγο μετά, πάντα στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής αναμένεται να συναντήσει και τον Γάλλο πρόεδρο Φρανσουά Ολάντ.

Κυβερνητικές πηγές αναφέρουν, ότι αυτό που θα ζητήσει η Ελληνική πλευρά είναι να τηρηθούν τα συμφωνηθέντα του Βερολίνου. "Έχουμε κάνει πράξη ήδη το 70%. Η συμφωνία έλεγε ότι 24 Απριλίου θα έπρεπε να υπάρξει συμφωνία άρα μετά τις 30 Απριλίου υπάρχει θέμα. Δεν θα ισχύει η συμφωνία της 20ης Φεβρουαρίου", τόνιζαν χαρακτηριστικά.

Από το Μέγαρο Μαξίμου εκτιμούν ότι στο Εuroworking Group υπάρχει μεγάλη πρόοδος, ενώ όπως υποστηρίζουν αυτό που περιμένουν από το αυριανό Eurogroup είναι αυτή η πρόοδος να καταγραφεί ώστε να υπάρξει συμφωνία. Όσον αφορά τις τις αντικρουόμενες δηλώσεις των Ευρωπαίων από το Μέγαρο Μαξίμου αποδίδονται "στις πιέσεις που ασκούνται".

 


Ακολουθήστε το energia.gr στο Google News!Παρακολουθήστε τις εξελίξεις με την υπογραφη εγκυρότητας του energia.gr