Στο δημόσιο διαγωνισμό της εταιρείας «Ανεξάρτητος Διαχειριστής Μεταφοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας Α.Ε.» (ΑΔΜΗΕ Α.Ε.), με αριθμό ΔΑΠΜ-41412, κατά την ημερομηνία της 10/2/2015 ή σε οποιαδήποτε μεταγενέστερη ημερομηνία αυτός τελικά διεξαχθεί, προτίθεται να συμμετάσχει η Ελληνικά Καλώδια, είτε η ίδια αυτοτελώς είτε ως μέλος κοινοπραξίας
Στο δημόσιο διαγωνισμό της εταιρείας «Ανεξάρτητος Διαχειριστής Μεταφοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας Α.Ε.» (ΑΔΜΗΕ Α.Ε.), με αριθμό ΔΑΠΜ-41412, κατά την ημερομηνία της 10/2/2015 ή σε οποιαδήποτε μεταγενέστερη ημερομηνία αυτός τελικά διεξαχθεί, προτίθεται να συμμετάσχει η Ελληνικά Καλώδια, είτε η ίδια αυτοτελώς είτε ως μέλος κοινοπραξίας.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, ο διαγωνισμός αφορά στην προμήθεια και εγκατάσταση συστήματος υπογείων καλωδίων για την υπογειοποίηση τμήματος της εναέριας Γραμμής Μεταφοράς 150 kV, Διπλού Κυκλώματος Μεγαλόπολη Ι – Καλαμάτα Ι στην περιοχή της Καλαμάτας).

Περαιτέρω, ανακοινώνεται από την εταιρεία ότι οι ανώνυμες εταιρείες – μέτοχοι της, που οφείλουν σύμφωνα με τις διατάξεις του Π.Δ. 82/1996 να έχουν ονομαστικοποιήσει τις μετοχές τους μέχρι φυσικού προσώπου, οφείλουν να της παράσχουν εμπροθέσμως πλήρη στοιχεία για τον μέχρι φυσικού προσώπου προσδιορισμό των μετοχών τους κατά την έννοια του άρθρου 3 παρ. 1 του ως άνω Π.Δ., σε περίπτωση δε μη συμμόρφωσης τους με την εν λόγω υποχρέωση τους στερούνται των δικαιωμάτων παραστάσεως και ψήφου στη γενική συνέλευση της εταιρείας, καθώς και των κάθε είδους περιουσιακών δικαιωμάτων που απορρέουν από τη μετοχική ιδιότητα.