Την πώληση μειοψηφικού ποσοστού της τουρκικής Finasbank, αλλά και τον περαιτέρω εξορθολογισμό των λειτουργικών της δαπανών προβλέπει το σχέδιο αναδιάρθρωσης της Εθνικής Τράπεζας που εγκρίθηκε από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Σύμφωνα με διευκρινίσεις που παρέσχε η Εθνική Τράπεζα την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς, χωρίς ωστόσο να επέρχεται μείωση του μεγέθους των τραπεζικών δραστηριοτήτων στην Ελλάδα

Την πώληση μειοψηφικού ποσοστού της τουρκικής Finasbank, αλλά και τον περαιτέρω εξορθολογισμό των λειτουργικών της δαπανών προβλέπει το σχέδιο αναδιάρθρωσης της Εθνικής Τράπεζας που εγκρίθηκε από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Σύμφωνα με διευκρινίσεις που παρέσχε η Εθνική Τράπεζα την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς, χωρίς ωστόσο να επέρχεται μείωση του μεγέθους των τραπεζικών δραστηριοτήτων στην Ελλάδα.

Ειδικότερα, προβλέπεται η ενίσχυση των τραπεζικών δραστηριοτήτων στην Ελλάδα κυρίως με τον εξορθολογισμό των λειτουργικών δαπανών, η ενίσχυση των καθαρών εσόδων από τόκους και η συνετή διαχείριση του κινδύνου, η αναδιάρθρωση των διεθνών δραστηριοτήτων και των μη βασικών εγχώριων δραστηριοτήτων αλλά και η μείωση της συμμετοχής της Εθνικής Τράπεζας στην Finansbank με διατήρηση ωστόσο της πλειοψηφικής συμμετοχής της.