Τις Προοπτικές Επίλυσης των Διαφορών τους στο Φυσικό Αέριο Συζήτησαν Gazprom και Λιθουανία

Τις Προοπτικές Επίλυσης των Διαφορών τους στο Φυσικό Αέριο Συζήτησαν Gazprom και Λιθουανία
energia.gr
Παρ, 21 Δεκεμβρίου 2012 - 16:38
Πραγματοποιήθηκε στις 20 Δεκεμβρίου, συνάντηση στο Βίλνιους μεταξύ του Αναπληρωτή Προέδρου της Διοικούσας Επιτροπής της Gazprom, Alexander Medvedev και του Yaroslav Neverovich, Υπουργού Ενέργειας της Λιθουανίας. Τα δύο μέρη συζήτησαν όλα τα ζητήματα αναφορικά με την μεταξύ τους συνεργασία στον ενεργειακό τομέα, και ειδικότερα την κατάσταση της αγοράς φυσικού αερίου και τις πρωτοβουλίες για την επίλυση των υπαρχουσών διαφωνιών καθώς και την εφαρμογή του Τρίτου Ενεργειακού Πακέτου

Πραγματοποιήθηκε στις 20 Δεκεμβρίου, συνάντηση στο Βίλνιους μεταξύ του Αναπληρωτή Προέδρου της Διοικούσας Επιτροπής της Gazprom, Alexander Medvedev και του Yaroslav Neverovich, Υπουργού Ενέργειας της Λιθουανίας.

Τα δύο μέρη συζήτησαν όλα τα ζητήματα αναφορικά με την μεταξύ τους συνεργασία στον ενεργειακό τομέα, και ειδικότερα την κατάσταση της αγοράς φυσικού αερίου και τις πρωτοβουλίες για την επίλυση των υπαρχουσών διαφωνιών καθώς και την εφαρμογή του Τρίτου Ενεργειακού Πακέτου. Όπως συμφωνήθηκε από κοινού, οι συζητήσεις θα συνεχιστούν.

«Η Λιθουανία παραμένει μία σημαντική αγορά, στην περιοχή της Βαλτικής, για τον όμιλο Gazprom. Ειμαστε έτοιμοι για την εξεύρεση λύσεων σχετικά με τα σημαντικά προβλήματα μέσω της από κοινού προσπάθειας” δήλωσε ο Alexander Medvedev.