H Frigoglass υποστηρίζει το πρωτότυπο εργαστήριο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης της περιβαλλοντικής οργάνωσης WWF Ελλάς για τη σχολική χρονιά 2011-12. Το «Ταξίδι στην Πόλη του Μέλλοντος» απευθύνεται σε μαθητές όλων των ηλικιών, και από την έναρξή του μέχρι και σήμερα περισσότεροι από 1500 μαθητές έχουν παρακολουθήσει τα εργαστήρια που πραγματοποιούνται από την ομάδα περιβαλλοντικής εκπαίδευσης της οργάνωσης

H Frigoglass υποστηρίζει το πρωτότυπο εργαστήριο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης της περιβαλλοντικής οργάνωσης WWF Ελλάς για τη σχολική χρονιά 2011-12. Το «Ταξίδι στην Πόλη του Μέλλοντος» απευθύνεται σε μαθητές όλων των ηλικιών, και από την έναρξή του μέχρι και σήμερα περισσότεροι από 1500 μαθητές έχουν παρακολουθήσει τα εργαστήρια που πραγματοποιούνται από την ομάδα περιβαλλοντικής εκπαίδευσης της οργάνωσης.

Στόχος του εργαστηρίου είναι η κατανόηση των επιπτώσεων της κλιματικής αλλαγής και η συνειδητοποίηση του ρόλου που μπορεί να παίξει το κάθε νοικοκυριό και το κάθε άτομο στην μείωση της κατανάλωσης ενέργειας. Οι μαθητές καλούνται να εξοικειωθούν με τις λύσεις που προσφέρει η σύγχρονη τεχνολογία, όπως συσκευές υψηλής ενεργειακής απόδοσης, να διαχωρίσουν τις ανάγκες από τις επιθυμίες και να επανεξετάσουν το σύγχρονο τρόπο ζωής και τους μηχανισμούς μέσω των οποίων οι καταναλωτές πείθονται να εκτιμούν το περιττό ως αναγκαίο.

Το εργαστήριο προσαρμόζεται στην ηλικία των εκπαιδευόμενων και πραγματοποιείται στο σχολείο μετά από εκδήλωση ενδιαφέροντος. Οι εκπαιδευτικοί που ενδιαφέρονται για τη διεξαγωγή του εργαστηρίου στο σχολείο τους μπορούν να απευθύνονται στο WWF Ελλάς, στο τηλέφωνο 210-3314893 και το email [email protected].

Η υποστήριξη του προγράμματος αυτού εντάσσεται στο πλαίσιο της στρατηγικής βιώσιμης ανάπτυξης της Frigoglass και της προσπάθειάς της να συνεισφέρει τόσο στην περιβαλλοντική εκπαίδευση όσο και στην ανάπτυξη των κοινωνιών εντός των οποίων λειτουργεί.