ΤΕΑ της αμέσωςπροηγούμενης εβδομάδας, με τη μέγιστη και την ελάχιστη ΤΕΑ να διαμορφώνονται στα €136,08/MWh και στα -€1,01/MWh αντιστοίχως. Αξίζει να αναφερθεί ότι η μεγαλύτερη μέση ΤΕΑ ανά ημέρα της προηγούμενης εβδομάδας επετεύχθη την περασμένη Παρασκευή (20/2) φτάνοντας τα €74,11/MWh.
Σύμφωνα με ανάλυση του ΙΕΝΕ, η ζήτηση ηλεκτρισμού που παρέμεινε σταθερή, οι ΑΠΕ που αύξησαν την παραγωγή τους, το ελληνικό σύστημα που διατήρησε τον εξαγωγικό του χαρακτήρα και η υψηλή παραγωγή των υδροηλεκτρικών διαμόρφωσαν το περιβάλλον στην ελληνική χονδρεμπορική αγορά, οι τιμές της οποίας κατέγραψαν μείωση 29%.
Η εγχώρια εβδομαδιαία ζήτηση ηλεκτρισμού διαμορφώθηκε στις 1.009 GWh, καταγράφοντας πτώση 0,3% σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα. Η συνολική εβδομαδιαία ζήτηση στο Χρηματιστήριο Ενέργειας διαμορφώθηκε στις 1.343 GWh, λαμβάνοντας υπόψη και τις υψηλές εξαγωγικές ροές του ελληνικού συστήματος (326 GWh).
Οι μονάδες ΑΠΕ, με μέση ημερήσια παραγωγή 90 GWh, είδαν τη συνεισφορά τους στο εβδομαδιαίο μίγμα καυσίμου να διαμορφώνεται στο 50%. Η εβδομαδιαία παραγωγή των ΑΠΕ διαμορφώθηκε στις 628 GWh, αυξημένη κατά 15% σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα. Οι υδροηλεκτρικές μονάδες κάλυψαν το 26% της ζήτησης, εγχέοντας στο σύστημα 327 GWh, αυξάνοντας την παραγωγή τους κατά 22%. Οι μονάδες φυσικού αερίου είχαν εβδομαδιαία παραγωγή 236 GWh καλύπτοντας το 19% της ζήτησης, ενώ η λιγνιτική παραγωγή είχε μερίδιο 5% στο μίγμα της αγοράς επόμενης ημέρας.