Η European Energy έφτασε τα 2100MW ηλιακής, αιολικής ενέργαιας και συσσωρευτών συνδεδεμένης στο δίκτυο στη Δανία, μετά τη σύνδεση του ηλιακού πάρκου Glejbjerg και ενός συστήματος μπαταριών στο ενεργειακό πάρκο Kvosted. Η εταιρεία δήλωσε ότι το χαρτοφυλάκιο αντιπροσωπεύει περισσότερο από το 20% της χερσαίας δυναμικότητας ανανεώσιμων πηγών ενέργειας της Δανίας και περιλαμβάνει πάνω από 40 έργα που ανατέθηκαν μεταξύ 2013 και 2025.

Η European Energy διαχειρίζεται επί του παρόντος 2GW αυτής της χωρητικότητας και οι αναβαθμίσεις των μπαταριών από το 2026 θα αυξήσουν την ευελιξία και θα υποστηρίξουν περαιτέρω βελτιστοποίηση των υφιστάμενων περιουσιακών στοιχείων, σύμφωνα με τον κατασκευαστή.

 

Το 2026, η εταιρεία θα επικεντρωθεί στην ενσωμάτωση συστημάτων μπαταριών σε λειτουργικά περιουσιακά στοιχεία για την αποθήκευση ηλεκτρικής ενέργειας σε περιόδους χαμηλής ηλιακής και αιολικής παραγωγής.

Η European Energy δήλωσε ότι το έργο αποτελεί μέρος των προσπαθειών προσαρμογής των έργων στις ανάγκες του συστήματος και στις συνθήκες της αγοράς, καθώς αυξάνεται η δυναμικότητα ανανεώσιμων πηγών ενέργειας.

 

Η εταιρεία πρόσθεσε ότι η δανέζικη κατασκευή της εκτείνεται σε περισσότερα από 40 έργα που έχουν αναπτυχθεί, κατασκευαστεί και λειτουργήσει από το 2013.

Ακολουθήστε το energia.gr στο Google News!Παρακολουθήστε τις εξελίξεις με την υπογραφη εγκυρότητας του energia.gr