Οι δύο εταιρείες σχεδιάζουν να επενδύσουν και να συνεργαστούν σε έργα στη Χιλή, η οποία θεωρείται ένας από τους μεγαλύτερους παίκτες στην παραγωγή χαλκού παγκοσμίως. Θα εξεταστούν επίσης έργα που περιλαμβάνονται στο υφιστάμενο χαρτοφυλάκιο της Codelco, σύμφωνα με τις πληροφορίες.
Καθώς ο διεθνής ανταγωνισμός για τους κρίσιμους φυσικούς πόρους εντείνεται, ο χαλκός έχει αναδειχθεί σε ένα από τα πιο περιζήτητα μέταλλα. Το εύκαμπτο μέταλλο χρησιμοποιείται κατεξοχήν στα ηλεκτρικά δίκτυα ως βασικό υλικό, όμως μία σειρά πρόσφατων φυσικών καταστροφών έχει επηρεάσει την παγκόσμια παραγωγή.
Ο Όμιλος Adani έχει προσεγγίσει παγκόσμιες εταιρείες εξόρυξης για να εξασφαλίσει προμήθειες χαλκού για τη μονάδα τήξης αξίας 1,2 δισεκατομμυρίων δολαρίων. Το χυτήριο χαλκού Kutch, δυναμικότητας 500.000 τόνων ετησίως, άρχισε να λειτουργεί νωρίτερα φέτος, μετά από πολλές καθυστερήσεις. Η Codelco είχε συμφωνήσει νωρίτερα φέτος να προμηθεύσει συμπύκνωμα χαλκού για το χυτήριο.