Η κίνηση αυτή έρχεται μετά από εικασίες στην αγορά ότι η εταιρεία επαναδιαπραγματευόταν τους όρους της άδειας χρήσης με τις γερμανικές αρχές λόγω των μεταβαλλόμενων συνθηκών της αγοράς.
«Αυτό σηματοδοτεί το πρώτο σημαντικό ορόσημο στην πορεία για την επιτυχή υλοποίηση των έργων μας και την ενίσχυση του βιώσιμου ενεργειακού εφοδιασμού στη Γερμανία», δήλωσε ο Antoine Becker, Διευθύνων Σύμβουλος Υπεράκτιας Αιολικής Ενέργειας στην TotalEnergies στη Γερμανία.
«Όλοι εργάζονται επιμελώς για την υλοποίηση των έργων, καθώς η Γερμανία είναι η σημαντικότερη ευρωπαϊκή αγορά για την ανάπτυξη της ολοκληρωμένης επιχείρησης ηλεκτρικής ενέργειας», πρόσθεσε.
Σύμφωνα με την TotalEnergies, η κατασκευή των έργων θα ξεκινήσει το 2029, με προγραμματισμένη θέση σε λειτουργία το 2031, ένα χρόνο αργότερα από το προηγουμένως αναμενόμενο χρονοδιάγραμμα του 2030.
Η BSH έχει πλέον προθεσμία έως και 18 μηνών από την παραλαβή των πλήρων εγγράφων για να διεξάγει την εξέτασή της και να εκδώσει απόφαση έγκρισης του σχεδιασμού.