Honda: Προς Επανέναρξη της Παραγωγής στα Εργοστάσιά της στη Β. Αμερική μετά από Διακοπές στην Προμήθεια Τσιπ

Honda: Προς Επανέναρξη της Παραγωγής στα Εργοστάσιά της στη Β. Αμερική μετά από Διακοπές στην Προμήθεια Τσιπ
energia.gr
Τρι, 18 Νοεμβρίου 2025 - 09:27

Η Honda Motor δήλωσε ότι θα ξεκινήσει σταδιακά την επανέναρξη της κανονικής λειτουργίας στα εργοστάσια συναρμολόγησης οχημάτων της στη Βόρεια Αμερική από τη Δευτέρα, ένα σημάδι ότι οι διαταραχές στην παραγωγή λόγω έλλειψης τσιπ της Nexperia μειώνονται, αναφέρει το Reuters. Η δεύτερη μεγαλύτερη αυτοκινητοβιομηχανία της Ιαπωνίας σταμάτησε

την παραγωγή στο εργοστάσιό της στο Μεξικό στις 28 Οκτωβρίου και προσάρμοσε την παραγωγή σε εργοστάσια στις Ηνωμένες Πολιτείες και τον Καναδά από τις 27 Οκτωβρίου λόγω του προβλήματος με την προμήθεια τσιπ.

Την Τρίτη, ένας εκπρόσωπος δήλωσε ότι η Honda είχε εξασφαλίσει ένα ορισμένο επίπεδο προμήθειας τσιπ, όπως μέσω της προμήθειας εναλλακτικών εξαρτημάτων. Ερωτηθείς εάν η Nexperia είχε επαναλάβει τις αποστολές προς την Honda, ο εκπρόσωπος τόνισε ότι για αυτό πρέπει να ερωτηθεί η Nexperia.

Η προγραμματισμένη επιστροφή στην κανονική λειτουργία την επόμενη εβδομάδα θα μπορούσε να αλλάξει, ωστόσο, πρόσθεσε ο εκπρόσωπος, καθώς η κατάσταση παραμένει ρευστή.

Ακολουθήστε το energia.gr στο Google News!Παρακολουθήστε τις εξελίξεις με την υπογραφη εγκυρότητας του energia.gr