Το «Έργο Olympus» της ΑΓΕΤ ΗΡΑΚΛΗΣ - HOLCIM στο Μηλάκι Ευβοίας είναι μία από τις τρεις νέες στρατηγικές επενδύσεις συνολικού ύψους 205,8 εκατομμυρίων ευρώ, που ενέκρινε η Διυπουργική Επιτροπή Στρατηγικών Επενδύσεων. Πρόκειται για εμβληματική επένδυση εξαιρετικής σημασίας ύψους 99 εκατ. ευρώ, που εισάγει στην Ελλάδα μία από τις πιο προηγμένες βιομηχανικές τεχνολογίες στον τομέα των δομικών υλικών στην Ευρώπη

Το έργο αφορά τη θεμελιώδη αλλαγή της παραγωγικής διαδικασίας στο εργοστάσιο τσιμέντου Μηλακίου, με στόχο τη δραστική μείωση των εκπομπών CO2, τη μείωση της ενεργειακής κατανάλωσης και την αύξηση της παραγωγικής ικανότητας. Με την εγκατάσταση καινοτόμων συστημάτων ανάκτησης θερμότητας, παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας από θερμά καυσαέρια, επεξεργασίας αποβλήτων και χρήσης δευτερογενών καυσίμων, οι εκπομπές CO2 θα μειωθούν κάτω από τα ευρωπαϊκά όρια, συμβάλλοντας ουσιαστικά στην «πράσινη» μετάβαση της ελληνικής βιομηχανίας. Η επένδυση θα δημιουργήσει 20 νέες, υψηλής ειδίκευσης και υψηλά αμειβόμενες θέσεις εργασίας.

Οι άλλες δύο στρατηγικές επενδύσεις που ενέκρινε η Διυπουργική, την οποία συγκάλεσε ο υπουργός Ανάπτυξης Τάκης Θεοδωρικάκος, είναι η νέα μονάδα παραγωγής της ΝΕΟΤΕΧ Α.Ε. στη Μαγούλα Αττικής και η τουριστική μονάδα της ΑΤΟΚΟΣ ΕΠΕ στην Ιθάκη.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση, στην συνεδρίαση συμμετείχαν ο αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης Κωστής Χατζηδάκης, ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών Νίκος Παπαθανάσης, ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Σταύρος Παπασταύρου, η υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη, και η γενική γραμματέας Ιδιωτικών Επενδύσεων Στελλίνα Σιαράπη. Στη συζήτηση για την τουριστική επένδυση μετείχε και η υφυπουργός Τουρισμού Άννα Καραμανλή.

Ακολουθήστε το energia.gr στο Google News!Παρακολουθήστε τις εξελίξεις με την υπογραφη εγκυρότητας του energia.gr