από τα 33 εκατομμύρια δολάρια το τρίτο τρίμηνο του 2024, ενώ τα συνολικά λειτουργικά έξοδα ανήλθαν σε 92 εκατομμύρια δολάρια, σύμφωνα με την τριμηνιαία έκθεση της εταιρείας.
Σε προσαρμοσμένη βάση, οι λειτουργικές ζημίες μειώθηκαν στα 64 εκατομμύρια δολάρια, από 115 εκατομμύρια δολάρια ένα χρόνο νωρίτερα, με τα προσαρμοσμένα έσοδα να ανέρχονται σε 29 εκατομμύρια δολάρια και τα διοικητικά έξοδα σε 74 εκατομμύρια δολάρια. Οι αποσβέσεις και οι απομειώσεις ανήλθαν συνολικά σε 13 εκατομμύρια δολάρια.
Η παραγωγή ενέργειας για το τρίμηνο αυξήθηκε κατά 36% σε ετήσια βάση στις 0,88TWh, εκ των οποίων 0,47TWh από υπεράκτια αιολική ενέργεια και 0,41TWh από χερσαία περιουσιακά στοιχεία, αντανακλώντας κυρίως την υψηλότερη παραγωγή από την Dogger Bank A και τη νέα χωρητικότητα στη Σουηδία.
Οι προσθήκες σε ενσώματα πάγια, εγκαταστάσεις και εξοπλισμό, άυλα περιουσιακά στοιχεία και επενδύσεις σε μετοχικό κεφάλαιο ανήλθαν σε 773 εκατομμύρια δολάρια, συμπεριλαμβανομένων 744 εκατομμυρίων δολαρίων σε υπεράκτια αιολική ενέργεια και 29 εκατομμυρίων δολαρίων σε χερσαίες ανανεώσιμες πηγές ενέργειας. Οι υπεράκτιες επενδύσεις προήλθαν από τρέχοντα έργα στις ΗΠΑ και την Ευρώπη.
Για τους πρώτους εννέα μήνες του 2025, η Equinor κατέγραψε καθαρές λειτουργικές ζημίες 1,3 δισεκατομμυρίων δολαρίων για τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, συμπεριλαμβανομένης μιας απομείωσης 955 εκατομμυρίων δολαρίων που συνδέεται με τα έργα Empire Wind 1 και 2 και τον θαλάσσιο τερματικό σταθμό South Brooklyn. Η απομείωση αντανακλούσε τις μειωμένες αναμενόμενες συνέργειες μετά από κανονιστικές αλλαγές και την αυξημένη έκθεση σε τιμολόγια.
Η συνολική παραγωγή ενέργειας από ανανεώσιμες πηγές ενέργειας για το εννεάμηνο αυξήθηκε κατά 17% σε ετήσια βάση στις 2,37 TWh, κατανεμημένη σε 1,2 TWh στην ανοιχτή θάλασσα και 1,17 TWh στην ξηρά.
Η Equinor δήλωσε ότι το χαμηλότερο κόστος ανάπτυξης επιχειρήσεων και έργων είχε μειώσει τις λειτουργικές ζημίες σε σύγκριση με το 2024, ενώ οι συνεχιζόμενες επενδύσεις υπογράμμισαν τη μακροπρόθεσμη ανάπτυξή της στην υπεράκτια αιολική ενέργεια και τις υβριδικές ανανεώσιμες πηγές ενέργειας.