Η Iberdrola ξεκίνησε την κατασκευή του υπεράκτιου αιολικού πάρκου Windanker, ισχύος 315 MW, στη γερμανική Βαλτική Θάλασσα, με την εγκατάσταση του πρώτου μονοπυλώνα. Τα θεμέλια, μήκους έως 84 μέτρων και βάρους 2.100 τόνων, κατασκευάζονται από τις Navantia και Windar Renovables και εγκαθίστανται από την Van Oord χρησιμοποιώντας το βαρέως τύπου πλοίο Svanen.

Το Windanker είναι το τρίτο μεγάλο έργο της Iberdrola στον κόμβο της στη Βαλτική και θα παρέχει ισχύ 315MW μέχρι το τέλος του 2026, που ισοδυναμεί με την ηλεκτροδότηση περίπου 315.000 κατοικιών.

Ο Φελίπε Μοντέρο, διευθύνων σύμβουλος της Iberdrola Γερμανίας, δήλωσε: «Με την Windanker, υλοποιούμε το τρίτο μεγάλο έργο του Baltic Hub μας.

«Το αιολικό πάρκο δεν αποτελεί μόνο μια βιώσιμη επένδυση στον μετασχηματισμό της Γερμανίας, αλλά φέρνει επίσης υπερσύγχρονη υπεράκτια τεχνολογία στη Βαλτική Θάλασσα, δημιουργεί προστιθέμενη αξία στην περιοχή και ενισχύει τον δεσμό μεταξύ της γερμανικής και της ισπανικής βιομηχανίας».

 

 

Ακολουθήστε το energia.gr στο Google News!Παρακολουθήστε τις εξελίξεις με την υπογραφη εγκυρότητας του energia.gr