της δεκαετίας, καθώς προετοιμάζεται για μια αναμενόμενη αύξηση των φθηνών ασιατικών εισαγωγών.
Οι αποστολές κινεζικών αυτοκινήτων μέσω του Σαουθάμπτον ήταν άγνωστες μόλις πριν από λίγα χρόνια, αλλά ήδη ανέρχονται σε δεκάδες χιλιάδες ετησίως. Ο αριθμός αναμένεται να ξεπεράσει τις 100.000 το 2026, αντιπροσωπεύοντας σχεδόν το 20% όλων των αυτοκινήτων που εισάγονται ή εξάγονται μέσω του λιμανιού του Χαμσάιρ.
Ενώ η Γερμανία ήταν η μεγαλύτερη πηγή εισαγωγών αυτοκινήτων στο Ηνωμένο Βασίλειο πέρυσι, μεταφέροντας οχήματα αξίας 17 δισεκατομμυρίων λιρών, η Κίνα κατατάσσεται δεύτερη με 4 δισεκατομμύρια λίρες, μετά από μια αύξηση στις πωλήσεις μοντέλων από τις BYD, Jaecoo, Omoda και Maxus.
Η συνολική αξία των εισαγωγών αυτοκινήτων στο Ηνωμένο Βασίλειο ανήλθε σε 44 δισεκατομμύρια λίρες, σχεδόν τα δύο τρίτα περισσότερο από τα οχήματα αξίας 28 δισεκατομμυρίων λιρών που εξήγαγε η Βρετανία.
Παγκόσμιες ανησυχίες
Η Κίνα σημειώνει ραγδαία διεθνώς διείσδυση, αφότου το Πεκίνο ενθάρρυνε την πρώιμη ανάπτυξη μιας εγχώριας βιομηχανίας ηλεκτρικών οχημάτων, τοποθετώντας τη χώρα χρόνια μπροστά από τις δυτικές αγορές.
Ωστόσο, η πλημμύρα των εξαγωγών έχει προκαλέσει ανησυχίες στο εξωτερικό. Ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν χαρακτήρισε πέρυσι τις προσπάθειες «πλημμύρας» της χώρας με κινεζικά ηλεκτρικά οχήματα ως απειλή για την εθνική ασφάλεια, ενώ η ΕΕ έχει επιβάλει υψηλούς δασμούς στις εισαγωγές για την προστασία των εγχώριων κατασκευαστών.
Το Ηνωμένο Βασίλειο ήταν πολύ πιο ανοιχτό και ο Άλαστερ Γουέλτς, περιφερειακός διευθυντής της ABP, δήλωσε ότι υπήρξε μια «θεμελιώδης μετατόπιση της δραστηριότητας», καθώς οι πολιτικές μηδενικών καθαρών εκπομπών της κυβέρνησης προωθούν τις εισαγωγές από την Κίνα.
Είπε: «Καθώς αυτά τα πλοία έρχονται στην Ευρώπη, είμαστε το πρώτο λιμάνι που συναντούν, με τη μικρότερη απόκλιση από τις κύριες οδούς ναυτιλίας. Έτσι, η ζήτηση υπάρχει αν έχουμε τη χωρητικότητα».
Η ABP δήλωσε ότι πλησιάζει η εξάντληση των 56.000 θέσεων αποθήκευσης αυτοκινήτων στον κύριο τερματικό σταθμό οχημάτων της στο Σαουθάμπτον, ενώ ο χώρος για άλλους 6.000 στη δυτική όχθη του Σόλεντ θα είναι πλήρης του χρόνου.
Έχει προτείνει την ανάπτυξη μιας περαιτέρω τοποθεσίας νότια του μικρότερου συγκροτήματος, γνωστού ως Solent Gateway, σε γη που ανακτήθηκε από τη θάλασσα τη δεκαετία του 1960. Αυτή η ανάπτυξη θα μπορούσε να φιλοξενήσει δεκάδες χιλιάδες περισσότερα οχήματα ανά πάσα στιγμή σε πολυώροφες εγκαταστάσεις αποθήκευσης.
Τα σχέδια προβλέπουν την κατασκευή μιας νέας προβλήτας με θέσεις ελλιμενισμού για δύο εξειδικευμένα μεταφορικά πλοία, το καθένα ικανό να μεταφέρει έως και 7.000 αυτοκίνητα. Η ABP, η οποία διαχειρίζεται 21 λιμάνια του Ηνωμένου Βασιλείου, δήλωσε ότι η νέα ανάπτυξη θα κοστίσει «εκατοντάδες εκατομμύρια λίρες».
Στόχος της είναι να υποβάλει οριστικές προτάσεις το 2027 μετά από μια περίοδο διαβουλεύσεων και ελπίζει να εξασφαλίσει άδεια πολεοδομίας έως το 2028.