China International Big Data Industry Expo: Το Πεκίνο σε Πρωταγωνιστικό Ρόλο στην Οικονομία των Υπολογιστικών Δεδομένων

China International Big Data Industry Expo: Το Πεκίνο σε Πρωταγωνιστικό Ρόλο στην Οικονομία των Υπολογιστικών Δεδομένων
energia.gr
Τετ, 3 Σεπτεμβρίου 2025 - 08:30

Η εκθεσιακή διοργάνωση, 2025 China International Big Data Industry Expo εξελίχθηκε σε μία πλατφόρμα παρουσίασης από τις επιχειρήσεις παγκόσμιας επιχειρηματικής δράσης των τελευταίων επιτευγμάτων και εμπειριών τους στον τομέα της τεχνητής νοημοσύνης (ΑΙ), όπως επίσης και σε μία ζώνη συνεργασιών για διεθνείς συνεργασίες στον τομέα των εφοδιαστικών αλυσίδων.

Οι πύλες της τριήμερης έκθεσης έκλεισαν στις 30 Αυγούστου στην πόλη Γκουϊγιάνγκ, που είναι η πρωτεύουσα της κινεζικής επαρχίας Κουεϊτσόου, με τη συμμετοχή 375 επιχειρήσεων.

Την έκθεση επισκέφτηκαν περισσότεροι από 16.000 προσκεκλημένοι επισκέπτες.

Ο Λαρς Νέιγκελ εκτελεστικός διευθυντής της Data Spaces Association που έχει την έδρα της στη Γερμανία έχει αυξήσει τη συχνότητα των επισκέψεών του στην Κίνα κατά την τελευταία διετία.

Ο ίδιος, δήλωσε στο κινεζικό πρακτορείο ειδήσεων Xinhua πως βλέπει την Κίνα να συμπεριλαμβάνεται στους πρωτοπόρους των στρατηγικών αποτελεσματικής διαχείρισης μεγάλου όγκου υπολογιστικών δεδομένων (μεγα-δεδομένα), με το Πεκίνο να επιδιώκει ηγετική θέση και στην επιδίωξη αξιοποίησης της λεγόμενης οικονομίας των υπολογιστικών δεδομένων.

Ακολουθήστε το energia.gr στο Google News!Παρακολουθήστε τις εξελίξεις με την υπογραφη εγκυρότητας του energia.gr