Η Τουρκία, που είναι τέταρτη στον κόσμο σε γεωθερμική ισχύ, διαθέτει επίσης σημαντικό δυναμικό σε λίθιο. Η παραγωγή του ορυκτού που χρησιμοποιείται σε μπαταρίες μπορεί να αυξήσει την οικονομική αποδοτικότητα των έργων γεωθερμικής ενέργειας.
Η εταιρεία αγόρασε πρόσφατα ένα γεωθερμικό εργοστάσιο παραγωγής ενέργειας στην περιοχή αντί 16 εκατ. δολαρίων, από την RSC Elektrik.
Εάν εντοπίσει εμπορικά εκμεταλλεύσιμες ποσότητες λιθίου σε γεωθερμικό νερό, θα κατασκευάσει μια μονάδα εξόρυξης.
Η εταιρεία ανέφερε ότι θα συνεχίσει τις επενδύσεις της στη γεωθερμική ενέργεια, όπως η παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας και η καλλιέργεια θερμοκηπίων, υποστηρίζοντας ότι θα δημιουργήσει θέσεις εργασίας για τον τοπικό πληθυσμό. Πρότεινε ότι θα μπορούσε να εξάγει διοξείδιο του άνθρακα και για εμπορική χρήση.
Η τουρκική εταιρεία υπέβαλε, επιπλέον, πρόταση στην Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας της χώρας για την εγκατάσταση φωτοβολταϊκής μονάδας με μέγιστη ισχύ 5,4 MW. Θα προστεθεί στην υπάρχουσα εγκατάσταση, δημιουργώντας έναν υβριδικό σταθμό παραγωγής ενέργειας. Το ηλιακό σύστημα θα παράγει 10 GWh ετησίως και θα αυξήσει τα έσοδά της κατά 1,05 εκατομμύριο δολάρια.
Ο φωτοβολταϊκός σταθμός θα αυξήσει τη συνολική χωρητικότητα της Margün Energy στα 135,4 MW. Αξίζει να σημειωθεί ότι κατέχει το μεγαλύτερο μερίδιο στην Enda Energy Holding. Η θυγατρική εταιρεία τα λειτουργεί τέσσερις υδροηλεκτρικούς σταθμούς, πέντε αιολικούς σταθμούς, έναν γεωθερμικό σταθμό παραγωγής ενέργειας και τρεις ηλιακούς σταθμούς συνολικής ισχύος 200 MW.