κατά 20% των εξαγωγών Αμερικανικού LNG μέσω μονάδων εξαερώσεως στην Ρεβυθούσα, Αλεξανδρούπολη, Καβάλα, που ως γνωστόν «εκνευρίζουν» τους Τούρκους.
Η Τουρκία όμως παρεμβάλλει νέα εμπόδια μέσω ΝΑΦΤΕΞ , για την πόντιση τηλεπικοινωνιακού καλωδίου μεταξύ Θάσου και Σαμοθράκης με το επιχείρημα ότι παραβιάζει τις χωρικές θαλάσσιες ζώνες της.
Ο υπουργός Εξωτερικών κ. Γιώργος Γεραπετρίτης θεωρεί «πρόοδο, για την επίλυση του Κυπριακού την προσεχή 5ερή διάσκεψη, υπό την αιγίδα των Ηνωμένων Ειθνών στην Νέα Υόρκη μεταξύ 16-17 Ιουλίου ε.έ., για μέτρα οικοδόμησης εμπιστοσύνης (ΜΟΕ) των δύο κοινοτήτων Ελληνοκυπριακής και Τουρκοκυπριακής , όπως νέο άνοιγμα οδοφραγμάτων στη διαχωριστική ζώνη της κατεχομένης από Τουρκικά στρατεύματα Κύπρου και την άρση νερκοθετήσεων , «για την γεφύρωση του χάσματος» των δύο Κοινοτήτωνκατά την ειδική απεσταλμένη του ΓΓ γραμματέως του ΟΗΕ Κολομβινής κα Όλγκιν.
Ματαιωπονούν αμφότερες οι συμπαθείς κυρίες και βεβαίως όπως πάντα ο Ελλην ΥΠΕΞ με τις τόσες διπλωματικές γκάφες (τελευταία με την Λιβύη). Πίσω από το Κυπριακό και την παρεμπόδιση της ενεγειακής σύνδεσης της Ευρώπης με την Κύπρο κρύπτεται ο Τούρκος πρόεδρος Ταγήπ Ερντογάν που εκμεταλλεύεται τις «αδελφικές» σχέσεις του με τον Αμερικανό πρόεδρο, ως ισχυρίζεται.
Τόσον η 5ερής δια το Κυπριακό ουδέν θα αποφέρει στην υπόθεση της συνεχιζομένης Τουρκικής κατοχής χώρας μέλους της ΕΕ , όσο και στην διασύνδεση ηλεκτροφόρων και ψηφιακών δικτύων στο Αιγαίον πέλαγος που παρεμποδίσει το Τουρκικό ναυτικό . Η πενταμερής θα αποτύχει εξ αιτίας της ‘ενόχλησης’ των Τουρκοκυπρίων από τις δικαστικές διώξεις «σφετεριστών» Ελληνοκυπριακών περιουσιών στα κατεχόμενα εδάφη και η έκδοση Τουκικών Ναφτεξ θα συνεχίζεται στο Αιγαίον όσο χρόνον ο κ. Γεραπετρίτης δεν ανακηρύσσει την Ελληνική ΑΟΖ... «σφετεριζόμενος» την δόξα προακατόχου του , για «μεγάλωμα της Ελλάδος» στο... Ιόνιο πέλαγος.
Οι 91 Ελληνικές προσωπικότητες που ζήτουν την ίδρυση όχι νέου κόμματος, σήμερα σε αίθουσα της ΕΣΗΕΑ αλλά την «έξοδο απο την βαθεία πολιτική κρίση της χώρας μας», αναζητούν ακριβώς την εθνική προσωπικότητα που να ταχθή υπέρ των Ελληνικών δικαιωμάτων μ’ όλα τα μέσα. Κι αυτός είναι ο Αντώνης Σαμαράς ως επικεφαλής και πάλιν της κοινοβουλευτικής ομάδας της «Νέας Δημοκρατίας» από την οποία απεμακρύνθη παρατύπως υπό του προέδρου της κ.Κυριάκου Μητσοτάκη πρό έτους.