Τελικά δεν συμβαίνει μόνο εδώ, συμβαίνει και στην Σκωτία. Αγνωστοι έκλεψαν χάλκινα καλώδια αξίας δεκάδων χιλιάδων λιρών από δύο αιολικά πάρκα στο Αμπερντίνσαϊρ. Η αστυνομία στη Σκωτία απευθύνει έκκληση για πληροφορίες και προτρέπει τους πολίτες να είναι σε εγρήγορση μετά τις κλοπές, οι οποίες σημειώθηκαν σε αιολικά πάρκα στο Λόρενσιρκ και το Στόουνχεϊβεν μεταξύ της περασμένης Πέμπτης και της Παρασκευής (3-4 Ιουλίου).

Στο αιολικό πάρκο Tullo, ένα έργο στο Easter Tulloch που ανήκει στην Eneco, κλέφτες χτύπησαν τη νύχτα μεταξύ 11 μ.μ. και 4 π.μ. Σε αυτή την περίπτωση, τρεις ανεμογεννήτριες άνοιξαν διά της βίας και κλάπηκαν καλώδια χαλκού από μέσα. 

Μεταξύ 4 μ.μ. και 8 π.μ. τις ίδιες ημερομηνίες, στο αιολικό πάρκο Meikle Carewe (στη φωτογραφία) στο Stonehaven, μια τουρμπίνα άνοιξε διά της βίας και κλάπηκαν χάλκινα καλώδια από μέσα. Το έργο Meikle Carewe ανήκει στην TRIG και διαχειρίζεται από την RES.

Η ντετέκτιβ Κιμ Πάτερσον του αστυνομικού τμήματος Κίτιμπρούστερ δήλωσε: «Πιστεύουμε ότι αυτές οι κλοπές συνδέονται και ότι οι υπεύθυνοι, λόγω της απομακρυσμένης θέσης και των δύο περιοχών, θα έπρεπε να είχαν χρησιμοποιήσει ένα αρκετά μεγάλο όχημα. Ενώ η αξία δεν έχει ακόμη επιβεβαιωθεί, πιστεύεται ότι θα ανέλθει σε δεκάδες χιλιάδες λίρες. Αν παρατηρήσετε κάτι ασυνήθιστο γύρω από τα σημεία ή ίσως ένα βαν ή ένα μεγάλο όχημα που φαινόταν παράταιρο κοντά στις περιοχές, παρακαλούμε καλέστε την αστυνομία.Οι αξιωματικοί θα υπενθυμίζουν στο κοινό να είναι σε εγρήγορση και να διασφαλίζουν ότι λαμβάνουν μέτρα για να διασφαλίσουν ότι η περιουσία τους είναι ασφαλής και προστατευμένη».

Ακολουθήστε το energia.gr στο Google News!Παρακολουθήστε τις εξελίξεις με την υπογραφη εγκυρότητας του energia.gr