Αναφορικά με την κατάσταση στην Ελλάδα, τόνισε την αυξανόμενη ενεργειακή εξάρτηση της χώρας και την αδυναμία των ΑΠΕ να στηρίξουν αποκλειστικά την ενεργειακή ισορροπία της χώρας. Υπογράμμισε, επίσης, την ανάγκη να προχωρήσουν οι έρευνες υδρογονανθράκων, κάτι που είναι ακόμη πιο εφικτό από τη στιγμή που έχουν δείξει ενδιαφέρον αμερικανικές εταιρείες. Τέλος, επισήμανε πως τόσο στην περίπτωση των ερευνών νοτίως και δυτικά της Κρήτης, όσο και στην πόντιση του καλωδίου με την Κύπρο, θα πρέπει η Ελλάδα να προχωρήσει με αποφασιστικότητα και να "δείξει τη σημαία της" ακόμη και απέναντι σε τουρκικές προκλήσεις, όπως χαρακτηριστικά ανέφερε. Παρομοίως σθεναρή στάση θα πρέπει να τηρήσει η χώρα και στο θέμα του παράνομου τουρκολιβυκού συμφώνου.
Μάλιστα, πρόσθεσε πως, όσον αφορά το τουρκολιβυκό σύμφωνο, ο πλέον ασφαλής νομικά τρόπος είναι η ανακήρυξη ΑΟΖ, κάτι, που, όπως επισήμανε, θα έπρεπε ήδη να έχει γίνει με την πρόσφατη ανακοίνωση του Θαλάσσιου Χωροταξικού Σχεδιασμού.
Στη γενικότερη συζήτηση, που αφορούσε τη διεθνή επικαιρότητα και τον ρόλο της Ελλάδας, συμμετείχαν επίσης η κ. Κωνσταντίνα Κοτταρίδη, καθηγήτρια Οικονομικής Επιστήμης στο Πανεπιστήμιο Πειραιά, ο κ. Δημήτρης Σταθακόπουλος, διδάκτωρ Παντείου Πανεπιστημίου και Οθωμανολόγος, και η κ. Μαίρη Μπόση, καθηγήτρια Διεθνούς Ασφάλειας στο Πανεπιστήμιο Πειραιά. Τη συζήτηση συντόνισε ο δημοσιογράφος και παρουσιαστής της εκπομπής κ. Δημήτρης Κοτταρίδης.
Οι τοποθετήσεις του Προέδρου του ΙΕΝΕ από 19:40 στο video το οποίο είναι διαθέσιμο εδώ