Ο Michael Drury είναι Διευθύνων Σύμβουλος της LucidCatalyst, με διακεκριμένη καριέρα στην πυρηνική βιομηχανία. Προηγουμένως κατείχε τη θέση του Διευθύνοντος Συμβούλου σε δύο προμηθευτές αντιδραστήρων που ανέπτυσσαν αντιδραστήρες τέταρτης γενιάς (Gen IV).
Ο κ. Drury έχει εκπροσωπήσει την κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου σε θέματα SMR και AMR στον Διεθνή Οργανισμό Ατομικής Ενέργειας (ΙΑΕΑ) και έχει ηγηθεί σημαντικών προγραμμάτων σε αντιδραστήρες Gen III+ και Gen IV στο Εθνικό Πυρηνικό Εργαστήριο του Ηνωμένου Βασιλείου. Επίσης, προήδρευσε της Πλατφόρμας Τεχνολογίας Τετηγμένων Αλάτων του Ηνωμένου Βασιλείου και σήμερα υπηρετεί στο διοικητικό συμβούλιο της Midlands Nuclear στο Ηνωμένο Βασίλειο.
Επίσης, έχει παράσχει στοιχεία γραπτώς και προφορικώς στην Επιτροπή Επιστήμης και Τεχνολογίας της κυβέρνησης του Ηνωμένου Βασιλείου και έχει διατελέσει ειδικός ομιλητής στην Διακομματική Κοινοβουλευτική Ομάδα τόσο για την Πυρηνική Ενέργεια όσο και για την APPG SMR. Έχει διαδραματίσει κρίσιμο ρόλο στην ανάπτυξη της δημόσιας αντίληψης για τους αρθρωτούς αντιδραστήρες στο Ηνωμένο Βασίλειο ενώ έχει συνεργαστεί στενά με το Υπουργείο Οικονομικών της Μεγάλης Βρετανίας και το Υπουργείο Ενέργειας και Net Zero (DESNZ) για την ανάπτυξη της πολιτικής του Ηνωμένου Βασιλείου στην πυρηνική ενέργεια.
Στον ακαδημαϊκό χώρο, ο Michael Drury είναι υπότροφος στο Πανεπιστήμιο του Λίβερπουλ στο πρόγραμμα αντιδραστήρων μηδενικής ισχύος. Έχει αναπτύξει μηχανικές λύσεις και έχει διαχειριστεί μεγάλα έργα όπως το Chernobyl NSC, το πρόγραμμα ITER Fusion, τον παροπλισμό του Magnox και τις λειτουργίες αντιδραστήρων στον υπάρχοντα στόλο αντιδραστήρων AGR και PWR στο Ηνωμένο Βασίλειο.
Πριν από την καριέρα του στον τομέα της πυρηνικής ενέργειας, ο κ. Drury εργάστηκε επί σχεδόν μια δεκαετία στην αυτοκινητοβιομηχανία και συγκεκριμένα στην Jaguar Land Rover, εστιάζοντας σε οχήματα μαζικής παραγωγής.
Η πρόσφατη εργασία του επικεντρώνεται στην μαζική παραγωγή προηγμένων αρθρωτών αντιδραστήρων και στην ανάπτυξη καθαρών, μηδενικών καθαρών λύσεων και βιομηχανικών εφαρμογών όπως κέντρα δεδομένων, μονάδες υδρογόνου και αμμωνίας.