Οι περισσότεροι των οποίων έχουν ήδη κουβαληθή στην πρωτεύουσα αλλ’ άφησε αδιευκρίνιστο το καθεστώς για μετά το1983, οπότε έπεσαν οι οικοπεδοφάγοι, τα λαϊκίζοντα κόμματα και οι συνεπίκουροι εργολάβοι να την …φάνε.
«Ζημιώνουν χιλιάδες μικροϊδιοκτήτες» με την οριοθέτηση των οικισμών κι η περιουσία τους χάνεται», υποστήριξαν. «Από οικοδομήσιμα και άρτια οικόπεδα» (ΣΣ:που δεν ήσαν, χωρίς να έχουν πρόσβαση σε δρόμο) γίνονται με το ΠΔ αγροτεμάχια»
Δηλ. ό, τι αγόρασαν …οι μικροϊδιοκτήτες, «δύο βήματα απ’ την Ομόνοια» (που έλεγε η γνωστή διαφήμιση). Μάλιστα ο πρόεδρος του Πασόκ διέρρηξε τα ιμάτια του «πάνε, είπε, ν’ αποκλείσουν χιλιάδες ιδιοκτήτες από την «οικοδοσιμότητα» (Sic) οι κυβερνώντες, «που εντείνει την οικονομική πίεση».
Αλλ’ αυτή «η πίεση» αφορά τους 2.000 κατοίκους των οικισμών προ του 1983, οι λοιποί είναι αστοί και «επενδυτές» της «χρυσής βίζας» (στα παράλια της χώρας).
Το σεβαστό Τεχνικό Επιμελητήριο μεσολάβησε να εφαρμοσθεί, δήλωσε, το ΠΔ, αφού ολοκληρωθούν τα πολεοδομικά σχέδια για την «αραιοδομημένη» (Sic) έκταση και μειωθεί η αρτιότητα των οικοπέδων στα χίλια τετραγωνικά μέτρα (από τα 4 στρέμματα σήμερα) και με συντελεστή δομήσεως (τριών ορόφων, όπως προσφάτως στα Αθηναϊκά προάστια;) με «ευνοϊκότερους όρους απ’ ό, τι στην εκτός πολεοδομικού σχεδίου περιοχή»!
Αλλά τότε όλη η χώρα θα «αραιοδομηθή» και η ελεύθερη έκταση θα περιορισθεί περαιτέρω ακόμη. Μετά το υπόλοιπο θ’ αναλάβουν οι ομπρέλες και ξαπλώστρες της παραλίας, οι εμπρηστές των χορτολιβαδικών εκτάσεων κι οι παράνομες (κατά το Ευρωπαϊκό δικαστήριο) «χρύσες βίζες» για να ολοκληρωθή η ήδη προϊούσα αλλοίωση της μορφής χώρας, για να μην μείνει τίποτα άκτιστο. Όπως συμβαίνει ήδη στα βόρεια προάστια Αθηνών, στην «Αθηναϊκή Ριβιέρα» και στα νησιά Μύκονος, Σαντορίνη, Πάρος.
Ας ελπίσουμε ότι το ΣτΕ θα σταθεί ως η ασπίδα του φυσικού περιβάλλοντος αφού το αρμόδιο υπουργείο απεργάζεται την παράκαμψη του ΠΔ που το ίδιο συνέταξε μόλις προ μηνός.