Την Τετάρτη, μιλώντας σε πάνελ στο Οικονομικό Φόρουμ του Κατάρ στη Ντόχα, δήλωσε: «Ποτέ δεν είπαμε ότι θα φύγουμε από τη Γαλλία. Επαναλαμβάνω, θα μείνουμε στη Γαλλία, θα είμαστε εγγεγραμμένοι στο χρηματιστήριο της Γαλλίας. Το ερώτημα είναι - μπορούμε να προσφέρουμε καλύτερα κάποιες μετοχές στους Αμερικανούς μετόχους μας;». Ο Pouyanne πρόσθεσε: «Έχουμε όλο και περισσότερους Αμερικανούς μετόχους και έχουμε λιγότερους Ευρωπαίους μετόχους, συμπεριλαμβανομένων των Γάλλων- πιθανώς λόγω όλης της συζήτησης για την ESG κ.λπ. Αυτή είναι η πραγματικότητα. Και τότε βλέπετε μια αρκετά διαφορετική αποτίμηση μεταξύ των αγορών των ΗΠΑ και της Ευρώπης».
Ως εκ τούτου, το Διοικητικό Συμβούλιο είχε το «καθήκον καταπιστευματοδόχου» προς τους μετόχους της TotalEnegies να μελετήσει μια εισαγωγή στις ΗΠΑ, πρόσθεσε.«Και στη συνέχεια, όταν θα το έχουμε εξετάσει, θα επανέλθουμε. Και πάλι, δεν είναι πολιτικό, αλλά επιχειρηματικό θέμα. Και χαίρομαι που βλέπω ότι όλοι οι Γάλλοι πολιτικοί θέλουν να κρατήσουν την TotalEnergies». Σε ραδιοφωνική του συνέντευξη στις 2 Μαΐου, ο Γάλλος Υπουργός Οικονομικών, Bruno LeMaire, δήλωσε ότι είναι σημαντικό για τη γαλλική πετρελαϊκή εταιρεία να παραμείνει εισηγμένη στη Γαλλία.
Ο Poyanne δήλωσε ότι η αγορά ΥΦΑ είναι «τεταμένη», αλλά θα έχει μεγαλύτερη προσφορά και, ως αποτέλεσμα, χαμηλότερες τιμές μέχρι το 2027-2030. «Σήμερα βλέπετε ότι βρισκόμαστε σε μια τεταμένη αγορά όπου στην πραγματικότητα η προσφορά υπολείπεται ακόμη και της ζήτησης, και λόγω του ότι η ευρωπαϊκή αγορά έγινε αγορά ΥΦΑ μετά τον πόλεμο της Ρωσίας με την Ουκρανία.Έτσι, πιθανότατα θα έχουμε μέχρι το 2027, 2030 αρκετά μεγάλη προσφορά», είπε, προσθέτοντας ότι οι χαμηλότερες τιμές θα προσελκύσουν νέους πελάτες.«Επομένως, δεν ανησυχώ. Νομίζω ότι υπάρχει μια θέση - μια ξεκάθαρη θέση για το φυσικό αέριο στη μετάβαση».