Το Energia.gr παρουσιάζει για πρώτη φορά στο Ελληνικό κοινό το αιρετικό video documentary του διεθνούς οργανισμού Clintel (βλέπε www.clintel.org) αναφορικά με την Κλιματική Αλλαγή. Με τίτλο «Δεν Υπάρχει Κλιματική Κρίση» (“There is No Climate Emergency”), το εν λόγω ντοκιμαντέρ (εδώ) παρουσιάζει μέσα από δεκάδες συνεντεύξεις κορυφαίων επιστημόνων - πολλοί από αυτούς βραβευθέντες με Nobel - και την παράθεση απόλυτα τεκμηριωμένων στοιχείων την άλλη πλευρά του αφηγήματος της κλιματικής αλλαγής

Ολοένα και περισσότεροι επιστήμονες και αναλυτές αρχίζουν και μιλάνε ανοικτά πλέον για τα ασύστολα ψεύδη που διατυπώνονται και διακινούνται παγκοσμίως σύμφωνα με τα οποία επίκειται η καταστροφή του πλανήτη από έναν οικολογικό Αρμαγεδδώνα λόγω της πιθανολογούμενης αύξησης κατά  3 ή και 4 βαθμούς Κελσίου της μέσης θερμοκρασίας του πλανήτη μέχρι το 2100. Ενώ ουδείς αμφισβητεί εύκολα την κλιματική αλλαγή, αφού διαχρονικά παρατηρείται αλλαγή των κλιματολογικών συνθηκών του πλανήτη, με εναλλαγή θερμών και ψυχρών χρονικών περιόδων εκατοντάδων ή και χιλιάδων ετών, τα στοιχεία που έχουμε σήμερα στην διάθεση μας δεν πείθουν ότι η παρατηρούμενη πολύ μικρή αύξηση της θερμοκρασίας τα τελευταία 250 χρόνια οφείλεται αποκλειστικά στις ανθρώπινες δραστηριότητες και στην αύξηση του CO2.

Το video documentary της οργάνωσης Clintel (Climate Intelligence) είναι αποκαλυπτικό για το πώς δημιουργήθηκε και επικράτησε τελικά η άποψη (για να μην πούμε ένα θρησκευτικού τύπου δόγμα) ότι ο κόσμος αντιμετωπίζει σήμερα όχι απλώς κλιματική αλλαγή αλλά μια επικίνδυνη και κλιμακούμενη «κλιματική κρίση». Μια υποτιθέμενη κρίση, η οποία όμως οδηγεί κυβερνήσεις και διεθνείς οργανισμούς στην λήψη καταστροφικών για την οικονομία μέτρων και την ευμάρεια των πολιτών.

Μέτρα που οδηγούν σταδιακά στην αποβιομηχάνιση (βλέπε πρόσφατο άρθρο Ευ. Μυτιληναίου) και στην αναπόφευκτη περιθωριοποίηση μεγάλων τμημάτων του πληθυσμού μέσω της επιβληθείσης ενεργειακής φτώχειας. Κάτι που είναι ιδιαίτερα αισθητό στην Ευρώπη μετά την παράλογη απόφαση της ΕΕ να αναδείξει την Γηραιά Ήπειρο ως την πρώτη ανθρακικά ουδέτερη περιοχή του κόσμου μέχρι το 2050. Την στιγμή που ο υπόλοιπος κόσμος (π. χ. Κίνα, Ινδία, Ινδονησία, Βραζιλία) θα συνεχίζει να παράγει αμέριμνος ενέργεια με υψηλό ποσοστό CO2 και με συγκριτικά χαμηλό κόστος.