Τα crypto των εταιρειών του Elon Musk έχουν εντοπιστεί, σύμφωνα με την εταιρεία ανάλυσης blockchain Arkham Intelligence. Η Arkham διασταύρωσε τις οικονομικές εκθέσεις με τη δραστηριότητα στην αλυσίδα για να εντοπίσει τα τεράστια ''πορτοφόλια''. Η Tesla Inc. και η SpaceX διαθέτουν συνολικά περίπου 19.800 Bitcoins, σύμφωνα με την Arkham και είναι μοιρασμένα

σε πολλές θέσεις: Η Tesla κατέχει περίπου 11.500 BTC σε 68 διευθύνσεις, ενώ η SpaceX κατέχει περίπου 8.300 μάρκες σε 28 ''πορτοφόλια''.

Τα token (κουπόνια) αξίζουν πάνω από 1,4 δισεκατομμύρια δολάρια, αφού το Bitcoin έφτασε σε νέα ιστορικά υψηλά και ξεπέρασε το επίπεδο των 72.000 δολαρίων.

Αυτό το απόθεμα παρουσιάζει ένα σημαντικό κέρδος για τις εταιρείες. Η SpaceX βρίσκεται με κέρδη στα 276 εκατομμύρια δολάρια από την επένδυση, ενώ η Tesla έχει κέρδη σχεδόν 500 εκατομμύρια δολάρια. Αν και τα ποσά αυτά είναι μικρά σε σύγκριση με τα κέρδη των εταιρειών από τις δραστηριότητές τους, είναι σημαντικά σε σύγκριση με άλλες επενδύσεις.

Η Tesla άρχισε να αγοράζει Bitcoin τον Φεβρουάριο του 2021, πραγματοποιώντας μια άνευ προηγουμένου επένδυση ύψους 1,5 δισεκατομμυρίου δολαρίων στο token. Αυτό συνέβαλε στο ράλι του Bitcoin που παρατηρήθηκε λιγότερο από ένα μήνα αργότερα, όπου το Bitcoin σημείωσε υψηλά όλων των εποχών.

Ενώ η Tesla είδε τεράστιες αποδόσεις από την επένδυσή της στο Bitcoin, πραγματοποίησε κάποιες άκαιρες πωλήσεις. Για παράδειγμα, πούλησε σχεδόν 30.000 Bitcoins τον Ιούνιο του 2022, καθώς η εταιρεία χρειαζόταν μετρητά και ο Musk ήθελε να δείξει την ικανότητα του Bitcoin να χειρίζεται μεγάλες συναλλαγές. Το Bitcoin διαπραγματευόταν για περίπου 25.000 δολάρια κατά τη στιγμή της πώλησης, πολύ κάτω από τις τρέχουσες τιμές.

Αντίθετα, πούλησε περίπου το 10% των συνολικών της συμμετοχών αφού το Bitcoin είχε φτάσει σε νέα ιστορικά υψηλά πάνω από τα 60.000 δολάρια τον Μάρτιο του 2021. Η πώληση 4.320 Bitcoins απέφερε πάνω από 250 εκατομμύρια δολάρια σε μετρητά.

Οπως προαναφέρθηκε Musk και Tesla άρχισαν να δέχονται Bitcoin στις αρχές του 2021, περίπου την ίδια στιγμή που έκαναν την αρχική επένδυση ύψους 1,5 δισεκατομμυρίου δολαρίων. Ωστόσο, τον Μάιο του 2021, ο Musk διέκοψε τις αγορές οχημάτων Tesla με Bitcoin.

"Η Tesla ανέστειλε τις αγορές οχημάτων με χρήση Bitcoin. Ανησυχούμε για την ταχέως αυξανόμενη χρήση ορυκτών καυσίμων για την εξόρυξη και τις συναλλαγές Bitcoin, ιδίως του άνθρακα, ο οποίος έχει τις χειρότερες εκπομπές από οποιοδήποτε άλλο καύσιμο. Το κρυπτονόμισμα είναι μια καλή ιδέα σε πολλά επίπεδα και πιστεύουμε ότι έχει ένα πολλά υποσχόμενο μέλλον, αλλά αυτό δεν μπορεί να έρθει με μεγάλο κόστος για το περιβάλλον", είχε πει.

Έτσι, ο Musk αν και ισχυρός οπαδός των κρυπτονομισμάτων, δεν βλέπει τον τρόπο να χρησιμοποιούνται μάρκες που χρησιμοποιούν πολλή ενέργεια και είναι δυνητικά επιβλαβείς για το περιβάλλον. Το Bitcoin είναι proof-of-work (PoW), που σημαίνει ότι επιτρέπει στους συμμετέχοντες στο δίκτυο να χρησιμοποιούν υπολογιστική ισχύ για να ανταγωνίζονται για τη δυνατότητα επεξεργασίας συναλλαγών. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα την κατανάλωση τεράστιων ποσοτήτων ενέργειας.

Παρόλο που ο Musk μπορεί να μην μπορεί να μην χρησιμοποιεί το Bitcoin με συναλλακτικό τρόπο, έχει σίγουρα αποδώσει ως επένδυση.