Ειδικό Αφιέρωμα: Ένας χρόνος μετά την Ρωσική εισβολή στην Ουκρανία

Δεν χρειάζονται οι γείτονες «να έλθουν ένα βράδυ» ως απειλεί ο Ερντογάν. Είναι ήδη εδώ. Ο «τέως» πράκτωρ της Τουρκικής μυστικής αστυνομίας, ΜΙΤ, Σουλεημάν D, 32 ετών, κάτοικος Μυτιλήνης (!), παγίδευσε 6 Τούρκους «μαφιόζους» (ή μήπως Κούρδους), που τετραμελές εκτελεστικό απόσπασμα της ΜΙΤ δολοφόνησε την περασμένη Τετάρτη, στη Λούτσα. Ο άμεσος συνεργός θα κατέφευγε στην Τουρκία, αν δεν 

 

είχε συλληφθεί τυχαίως στο αεροδρόμιο των  Σπάτων, μία ώρα μετά την δολοφονία. Και τότε τα ίχνη του θα εξαφανίζονταν στην απύθμενη Ανατολή κι άλλη μία, μαζική ανθρωποκτονία θα παρέμενε ανεξιχνίαστη όπως άλλες 171.

Το ερώτημα που πλανάται είναι όχι πώς ήλθαν στην Ελλάδα οι 6 «μαφιόζοι» ενός γνωστού στην ΙΝΤΕΡΠΟΛ κακοποιού, διαμένοντος στην Ιταλία, ούτε αν ο Σουλεημάν D ήταν όργανο της ΜΙΤ ή του ιμάμη Φετουλάχ Γκιουλέν (πληροφορίες της «Καθημερινής» 15.9.23) . Αλλά πώς Τούρκοι «σύνδεσμοι» (τηλεοπτικός ευφημισμός των συνεργών σε πολλαπλή δολοφονία) δρουν ανεξέλεγκτα στην χώρα μας, σε πολλαπλά επίπεδα: από συνοριακούς σταθμούς κι αστυνομικά τμήματα μέχρις στα κέντρα ενημερώσεως και «δεξαμενές σκέψεως» (Think tank). Πώς επανδρώνονται,  χρηματοδοτούνται και κινούνται ελεύθερα , υποσκάπτοντας το αίσθημα  ασφαλείας του Ελληνικού λαού.

Δεν χρειάζεται να αναζητούνται οι δράστες πυρκαϊών, ανατινάξεων αποθηκών πυρομαχικών και καταστροφής ελικοπτέρων, ούτε να συντηρούνται χιλιάδες αστυνόμοι που ασχολούνται με την φύλαξη «υψηλών προσώπων» όπως ενός  άγνωστου μη στελέχους της αριστερής, με  την επιβολή προστίμων και την επίδοση δικαστικών εγγράφων.  

Είναι ηλίου φαεινότερο πόθεν προέρχονται οι δολοφόνοι και το χειρότερον, ότι  έχουν διαβρώσει τους μηχανισμούς ασφαλείας της χώρας μας. Απορίας άξιον παραμένει πώς ο Ερντογάν δεν έχει ακόμη καταλάβει το… Τουρκολίμανο και δεν «πίνει τον καφέ του» στην οδό …Κατεχάκη.

Περαιτέρω πώς οι πολιτικές έριδες της γείτονος μεταφέρονται αυτούσιες στην χώρα μας: Θέλει ο Ερντογάν «φιλικές σχέσεις με την Ελλάδα» αλλά το βαθύ Τουρκικό κράτος τις αντιστρατεύεται. Μήπως οι μυστικές υπηρεσίες του ετοιμάζουν την διάδοχο κατάσταση, με τον νυν υπουργό Εξωτερικών Χακάν Φιντάν, τέως αρχηγό της ΜΙΤ, με τον οποίον άρχισε «διάλογο» ο κ. Γεραπετρίτης; Τι συμβαίνει με την εγχώριο πολεμική κατά του κ. Νίκου Δένδια και του αρχηγού ΓΕΕΘΑ; Γιατί ανεβλήθη προσώρας, η συνάντηση κορυφής Ελλάδος και Τουρκίας; Εν τέλει , γιατί απεκρύβει απ’ τα φιλότουρκα ΜΜΕ, η συντριπτική  καταδίκη της Τουρκίας υπό του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, για την Κύπρο;

Το ζήτημα είναι πολύ σοβαρό. Η δολοφονία των 6 υπό της ΜΙΤ επί του Ελληνικού εδάφους παραβιάζει την εθνική μας κυριαρχία. Αποτελεί τρομοκρατική ενέργεια, εκθέτει τις διεθνείς σχέσεις της Ελλάδος και εις άλλην σοβαρά χώρα θα ήταν και αιτία διακοπής των διπλωματικών σχέσεων. Εδώ δεν ανεκοινώθη εισέτι η επέμβαση της Εισαγγελέως του Άρείου Πάγου ενώ η ζωή του αμέσου συνεργού και μοναδικού μάρτυρος τίθεται εν κινδύνω. Διεθνής διαμαρτυρία δεν έγινε ακόμη από το  Ελληνικό ΥΠΕΞ.   

‘Ολα αυτά απαιτούν απαντήσεις που παραλείπονται από  τον πρωθυπουργό στην Θεσσαλονίκη και καλύπτονται από τα συμβάντα στην …Μακρόνησο .Τα ΜΜΠ(αραπληροφόρησης) απασχολούν την κοινή γνώμη με φαιδρότητες ενώ ενός  εστί χρεία: η αποκατάσταση της εθνικής ασφάλειας που είναι διάτρητος από Τούρκους «συνδέσμους» μετά την μεταπολίτευση όπως προηγουμένως, από σύμμαχο χώρα, με τα γνωστά, τραγικά αποτελέσματα για τον Ελληνισμό.