Ημερίδα: «Ασφάλεια, Ποιότητα και Εξοικονόμηση Ενέργειας στην Τοπική Αυτοδιοίκηση από την TÜV HELLAS (TÜV NORD)»

Ημερίδα: «Ασφάλεια, Ποιότητα και Εξοικονόμηση Ενέργειας στην Τοπική Αυτοδιοίκηση από την TÜV HELLAS (TÜV NORD)»
energia.gr
Πεμ, 1 Ιουνίου 2023 - 08:41
Ειδικό Αφιέρωμα: Ένας χρόνος μετά την Ρωσική εισβολή στην Ουκρανία

Η ασφάλεια, η ποιότητα και η εξοικονόμηση ενέργειας στην τοπική αυτοδιοίκηση είναι το τρίπτυχο των βασικών θεματικών της ημερίδας που διοργανώνει η TÜV HELLAS (TÜV NORD) την Παρασκευή 9 Ιουνίου. Στην ανοικτή εκδήλωση με τίτλο «Ασφάλεια, Ποιότητα και Εξοικονόμηση Ενέργειας στην Τοπική Αυτοδιοίκηση», κορυφαίοι εκπρόσωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης, στελέχη της αγοράς ενέργειας, ακαδημαϊκοί αλλά και πολιτικοί

θα αναδείξουν θέματα που αφορούν μεταξύ άλλων την εφαρμογή της κείμενης νομοθεσίας και των σχετικών προτύπων.

Παράλληλα, στην ατζέντα της ημερίδας περιλαμβάνονται τοποθετήσεις που αφορούν στην ασφάλεια των εγκαταστάσεων αναψυχής και των ανελκυστήρων αλλά και την εξοικονόμηση ενέργειας (μείωση ανθρακικού αποτυπώματος) μέσω ενεργειακής αναβάθμισης κτιρίων και της αξιοποίησης των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας.

Επιπλέον, στο πλαίσιο της ημερίδας θα αναδειχθεί ο ρόλος και η σημασία των συστημάτων και φορέων πιστοποίησης σε σχέση με τις ανάγκες και τις κανονιστικές απαιτήσεις της τοπικής αυτοδιοίκησης.

Στην ημερίδα έχουν προσκληθεί και αναμένεται να συμμετάσχουν με χαιρετισμούς οι κ.κ. Αλεξάνδρα Σδούκου, Γενική Γραμματέας Ενέργειας και Ορυκτών Πρώτων Υλών, Γεώργιος Πατούλης, Περιφερειάρχης Αττικής, Παναγιώτης Ε. Νίκας, Περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Κώστας Μπακογιάννης, Δήμαρχος Αθηναίων, Κωνσταντίνος Κούρταλης, Πρόεδρος Ε.ΣΥ.Δ,  Γεωργία Ρεμπούτσικα, Διευθύνουσα Σύμβουλος ΕΛΟΤ, Στάθης Σταθόπουλος, Πρόεδρος Διοικητικού Συμβουλίου ΠΡΑΣΙΝΟ ΤΑΜΕΙΟ, Ηλίας Αποστολόπουλος, Πρόεδρος Ινστιτούτου Τοπικής Αυτοδιοίκησης και Δήμαρχος Παπάγου- Χολαργού.

Ιδιαίτερη αναφορά θα πραγματοποιηθεί «στο παρόν και το μέλλον της εφαρμογής της κείμενης νομοθεσίας» με παρουσιάσεις και ομιλίες των κ.κ.  Μιχάλη Χρηστάκη, Πρόεδρο Πανελλήνιας Ένωσης ΓΓ Περιφερειών και Δήμων Ελλάδος και Λάμπρο Ζάχο, Διευθυντή Επιθεώρησης Κτιριακών και Έργων Υποδομής TÜV HELLAS (TÜV NORD). Στο στρογγυλό τραπέζι, με συντονιστή τον Δημοσιογράφο κ. Χάρη Κουγιουμτζόπουλο,  θα παρευρεθούν οι κ.κ. Γεώργιος Παπανικολάου, Δήμαρχος Γλυφάδας, Ανδρέας Παχατουρίδης, Δήμαρχος  Περιστερίου, Ανδρέας Ευθυμίου, Δήμαρχος Μοσχάτου- Ταύρου, Γιώργος Ιωακειμίδης, Δήμαρχο Ρέντη- Νίκαιας, Λάμπρος Mίχος, Δήμαρχο Αγίας Βαρβάρας και Αθανάσιος Παπαδόπουλος, Δήμαρχο Καλαβρύτων.

Εν συνεχεία, θα πραγματοποιηθούν ομιλίες στη θεματική «Εξοικονόμηση Ενέργειας και Μείωση ανθρακικού αποτυπώματος» από τους κ.κ. Χάρη Δούκα, Καθηγητή Ενεργειακής Πολιτικής στη Σχολή των Ηλεκτρολόγων Μηχανικών & Μηχανικών Υπολογιστών του ΕΜΠ και Δρ. Παναγιώτης Αχλάδας, από τη Διεύθυνση Πιστοποίησης Συστημάτων TÜV HELLAS (TÜV NORD). Στο στρογγυλό τραπέζι, με συντονιστή τον Δημοσιογράφο κ. Δημήτριο Πεφάνη, θα παρευρεθούν οι κ.κ. Βασίλειος Θώδας, Δήμαρχος Ζωγράφου, Πάνος Κεπαπτσόγλου, Δήμαρχος Άργους- Ορεστικού, Γρηγόρης Κωνσταντέλλος, Δήμαρχος Βάρης- Βούλας- Βουλιαγμένης, Ευάγγελος Μπουρνούς, Δήμαρχος Ραφήνας- Πικερμίου, Μαρία Κακαλή, Δήμαρχος Αγίου Ευστρατίου, Γιώργος Παππούς, Δήμαρχος Φυλής, και Μαρία Καμμά-Αλιφέρη, Δήμαρχος Τήλου.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο ξενοδοχείο Electra Palace, την Παρασκευή, 9 Ιουνίου 10:15 έως τις 15:45 και θα είναι ανοικτή για το κοινό.

Για δηλώσεις συμμετοχής εδώ