Η Enel Green Power άρχισε την κατασκευή ενός αγροβολταϊκού ηλιακού έργου 170MW, σε αγροτικές εκτάσεις στην Ιταλία. Η κατασκευάστρια εταιρεία δήλωσε ότι θα είναι η μεγαλύτερη ηλιακή μονάδα στην Ιταλία καθώς και η μεγαλύτερη αγροβολταϊκήμονάδα της χώρας, πλήρως ενσωματωμένη με τον γεωργικό τομέα στην Tarquinia, στην επαρχία Viterbo του Latium. Η εγκατάσταση θα χρησιμοποιήσει φωτοβολταϊκές μονάδες bifacial - με τεχνολογία που επιτρέπει την απορρόφηση

της ηλιακής ενέργειας τόσο στην εμπρόσθια όσο και στην οπίσθια επιφάνεια - οι οποίες θα τοποθετηθούν σε trackers για να ενισχύσουν την παραγωγή ανανεώσιμης ενέργειας.

Αυτό το αγροβολταϊκό ηλιακό πάρκο θα κατασκευαστεί σε μια έκταση που ανήκει σε μια τοπική εταιρεία, η οποία θα συνεργαστεί με την Enel Green Power για την ενσωμάτωση των γεωργικών δραστηριοτήτων στο εργοστάσιο.

Συγκεκριμένα, σε κενές περιοχές μεταξύ των σειρών των ηλιακών συλλεκτών και στις ζώνες απομόνωσης των εναέριων γραμμών μεταφοράς ηλεκτρικής ενέργειας θα καλλιεργηθούν ζωοτροφές, ενώ περιμετρικά θα φυτευτούν ελαιόδεντρα.

Ο Salvatore Bernabei, Διευθύνων Σύμβουλος της Enel Green Power, δήλωσε: "Η Enel Green Power θα έχει την ευκαιρία να αναπτύξει μια νέα τεχνολογία για την παραγωγή ενέργειας: "Η ηλιακή μονάδα που κατασκευάζουμε στην Tarquinia δείχνει ότι η αύξηση της χρήσης ανανεώσιμων πηγών ενέργειας μπορεί να συνδυαστεί αρμονικά με τις γεωργικές δραστηριότητες. Στην πραγματικότητα, η μονάδα αυτή θα ενσωματωθεί απρόσκοπτα στην τοπική περιοχή και θα φιλοξενεί καλλιέργειες, με αποτέλεσμα να έχει θετικό αντίκτυπο στο περιβάλλον, την οικονομία και την τοπική περιοχή, καθώς και να συμβάλλει στη μείωση της ενεργειακής εξάρτησης της Ιταλίας".

Οι εταιρείες που συμμετέχουν στην κατασκευή του εργοστασίου προέρχονται από το Latium, οι περισσότερες από τις οποίες εδρεύουν στην επαρχία Viterbo, και θα απασχοληθούν έως και περίπου 330 άτομα κατά τη διάρκεια μιας εκτιμώμενης κατασκευαστικής περιόδου 13 μηνών.