Η Ρωσία Κατηγορεί Αμερικανούς Δημοσιογράφους για "Fake News" Σχετικά με την Ανατίναξη των Αγωγών Nord Stream

Η Ρωσία Κατηγορεί Αμερικανούς Δημοσιογράφους για Fake News Σχετικά με την Ανατίναξη των Αγωγών Nord Stream
energia.gr
Σαβ, 18 Μαρτίου 2023 - 06:17

Η Ρωσία κατηγόρησε την Παρασκευή Αμερικανούς δημοσιογράφους που πρόσκεινται στην κυβέρνηση Μπάιντεν ότι «σκόπιμα» διαδίδουν ψευδείς ειδήσεις σχετικά με τις περσινές εκρήξεις στο Nord Stream.Ειδικότερα, σε ανακοίνωσή της, η Ρωσική Πρεσβεία στις ΗΠΑ κατήγγειλε τη «συνεχή συντονισμένη ροή παραπληροφόρησης» σχετικά με τις «τρομοκρατικές επιθέσεις» της 26ης Σεπτεμβρίου στους αγωγούς που μετέφεραν ρωσικό αέριο στη βόρεια Γερμανία μέσω της Βαλτικής Θάλασσας

Τα κύρια μέσα ενημέρωσης των ΗΠΑ «συνεχίζουν σκόπιμα να προωθούν ψεύτικες θεωρίες σχετικά με την καταστροφή της κρίσιμης ενεργειακής υποδομής στη Βαλτική Θάλασσα», ανέφερε η πρεσβεία.

«Για άλλη μια φορά ξετυλίγονται ‘φανταστικά’ σενάρια για κάποια άτομα που κατάφεραν να πραγματοποιήσουν μια τόσο περίπλοκη δολιοφθορά σε κάποιο νοικιασμένο «γιοτ»», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

«Αν και κάθε λογικός άνθρωπος κατανοεί ότι η προετοιμασία και η εκτέλεση μιας τέτοιας τρομοκρατικής επίθεσης είναι εφικτή μόνο από συγκεκριμένα κράτη που διαθέτουν ειδικές τεχνολογίες».Όπως σημειώνει η ανακοίνωση, «αυτή η συντονισμένη κίνηση είναι μια προσπάθεια να συγκαλυφθούν σημαντικές λεπτομέρειες και να παραπλανηθεί ο κόσμος σχετικά με τους πραγματικούς δράστες».

«Ο σκοπός αυτής της ενημερωτικής εκστρατείας προφανώς στοχεύει να αποσπάσει την προσοχή των αναγνωστών από την ηχηρή έρευνα του γνωστού δημοσιογράφου Seymour Hersh, η οποία είναι ‘τοξική’ για τις δυτικές πρωτεύουσες», τονίζει η ρωσική πρεσβεία στις ΗΠΑ.

«Τι είναι αυτό, αν όχι μια προσπάθεια ‘συγκάλυψης’ των χορηγών και των εκτελεστών της δολιοφθοράς, με αποτέλεσμα να υπονομεύονται όχι μόνο ο Nord Stream, αλλά και οι αμοιβαία επωφελείς ενεργειακοί δεσμοί μεταξύ Ρωσίας και Ευρώπης; Στο τέλος, οι απλοί Ευρωπαίοι είναι αυτοί που υποφέρουν», σημειώνει η ανακοίνωση.

Χαρακτηρίζοντας τις επιθέσεις ως «έγκλημα του αιώνα», η πρεσβεία υπογραμμίζει ότι οι Αμερικανοί δημοσιογράφοι που «ενδιαφέρονται πραγματικά να διαπιστωθούν οι πραγματικές συνθήκες και αυτοί που το διευθέτησαν» θα πρέπει να δώσουν μεγαλύτερη προσοχή στις εκκλήσεις της Ρωσίας για διεθνή έρευνα.

«Ανεξάρτητα από το πόσο έντονα προσπαθούν αυτοί που θέλουν το κακό μας να κρύψουν την αλήθεια, αυτή θα επικρατήσει. Απλώς δεν υπάρχει άλλος τρόπος», αναφέρεται στην ανακοίνωση. «Θα καταβάλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια για να συμβεί αυτό.

Καλούμε επίσης τους Αμερικανούς δημοσιογράφους να διερευνήσουν επιμελώς αυτό το θέμα», καταλήγει η ανακοίνωση.