Ην. Βασίλειο: Η CMA Ενέκρινε την Εξαγορά της Altus Intervention από την Εταιρεία Υπηρεσιών Πετρελαιοειδών Baker Hughes

Ην. Βασίλειο: Η CMA Ενέκρινε την Εξαγορά της Altus Intervention από την Εταιρεία Υπηρεσιών Πετρελαιοειδών Baker Hughes
energia.gr
Πεμ, 2 Μαρτίου 2023 - 10:39

Η ρυθμιστική αρχή ανταγωνισμού του Ηνωμένου Βασιλείου ανακοίνωσε χθες Τετάρτη ότι ενέκρινε την εξαγορά της Altus Intervention από την εταιρεία υπηρεσιών πετρελαιοειδών Baker Hughes Co. Η Baker Hughes, ο δεύτερος μεγαλύτερος πάροχος υπηρεσιών πετρελαιοειδών στον κόσμο, είχε γνωστοποιήσει εδώ και καιρό ότι θα αγόραζε την Altus για 1,8 δισεκατομμύρια δολάρια σε μετρητά και μετοχές για να επεκτείνει τις επιχειρήσεις της.

 

Η Αρχή Ανταγωνισμού και Αγορών (CMA) δήλωσε ότι είχε εκκαθαρίσει τη συμφωνία αφού διαπίστωσε ότι οι δύο εταιρείες δεν ήταν στενοί ανταγωνιστές στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Η CMA πρόσθεσε ότι δεν υπήρχαν ανησυχίες ότι η συμφωνία θα οδηγούσε σε σημαντική μείωση του ανταγωνισμού στην αγορά της Altus για υπηρεσίες παρέμβασης στη Βόρεια Θάλασσα.

Η Baker Hughes και η Altus παρέχουν πολυάριθμες υπηρεσίες παρέμβασης στις γεωτρήσεις στο Ηνωμένο Βασίλειο, οι οποίες  χρησιμοποιούνται από τους φορείς εκμετάλλευσης πετρελαίου και φυσικού αερίου για τη ρύθμιση της παραγωγής και τη βελτίωση της κατάστασης ή της διευθέτησης μιας γεώτρησης.