Αρχίζει η Κατασκευή του Υβριδικού Έργου Αιολικής και Ηλιακής Ενέργειας στην Εσθονία

Αρχίζει η Κατασκευή του Υβριδικού Έργου Αιολικής και Ηλιακής Ενέργειας στην Εσθονία
energia.gr
Παρ, 3 Φεβρουαρίου 2023 - 09:50

Οι πρώτες ανεμογεννήτριες κατασκευάζονται και η εγκατάσταση ηλιακών συλλεκτών έχει ξεκινήσει στο υβριδικό πάρκο της Enefit Green στο Purtse της Εσθονίας. Στο σημείο θα ανεγερθούν πέντε ανεμογεννήτριες συνολικής ισχύος 21 MW. Στην ίδια περιοχή θα κατασκευαστεί και ηλιακό πάρκο με 49.000 πάνελ και συνολικής ισχύος 32 MW.

 

Και οι δύο εξελίξεις χρησιμοποιούν τον ίδιο εξοπλισμό, υποσταθμό, δυνατότητα σύνδεσης και σύνδεσης για να φέρουν την ηλεκτρική ενέργεια που παράγεται από την αιολική και την ηλιακή ενέργεια στους καταναλωτές.

Δεδομένου ότι από το φθινόπωρο μέχρι την άνοιξη είναι η καλύτερη περίοδος για την παραγωγή αιολικής ενέργειας και από την άνοιξη έως το φθινόπωρο για την παραγωγή ηλιακής ενέργειας, η παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας μιας υβριδικής μονάδας είναι πιο σταθερή καθ' όλη τη διάρκεια του έτους και το δίκτυο χρησιμοποιείται καλύτερα, είπε η Enfit Green.

Ο Janek Lillemägi, ανώτερος διευθυντής έργου στην Enefit Green δήλωσε: «Εάν οι ισχυροί άνεμοι δεν παρεμβαίνουν στην εργασία, μια ανεμογεννήτρια μπορεί να συναρμολογηθεί σε δύο ημέρες. «Τα κάτω τμήματα του πύργου έχουν τοποθετηθεί σε όλες τις θέσεις. Τώρα συνεχίζεται η τοποθέτηση των άνω τμημάτων με υψηλότερο γερανό, ακολουθούμενη από ανύψωση των ατράκτων στις κορυφές και στερέωση των λεπίδων».