Πόλεμος στην Ουκρανία: UAV Έπληξε Δεξαμενή Καυσίμων σε Αεροπορική Βάση στο Κουρσκ της Ρωσίας

Πόλεμος στην Ουκρανία: UAV Έπληξε Δεξαμενή Καυσίμων σε Αεροπορική Βάση στο Κουρσκ της Ρωσίας
energia.gr
Τρι, 6 Δεκεμβρίου 2022 - 08:18

Τηλεκατευθυνόμενο μη επανδρωμένο αεροσκάφος έπληξε αεροπορική βάση στην περιφέρεια Κουρσκ της Ρωσίας με αποτέλεσμα να πάρει φωτιά δεξαμενή αποθήκευσης καυσίμων, δήλωσε ο επικεφαλής της περιφερειακής αυτοδιοίκησης, ο Ρομάν Σταραβόιτ. "Δεν υπήρξαν απώλειες. Η φωτιά έχει περιοριστεί. Οι υπηρεσίες αντιμετώπισης εκτάκτων καταστάσεων εργάζονται επιτόπου", ανέφερε ο κ. Σταραβόιτ σε ανάρτησή του στην πλατφόρμα Telegram.

 

Η περιφέρεια Κουρσκ γειτονεύει με την Ουκρανία.

Είναι αδύνατη η επαλήθευση των πληροφοριών αυτών με ανεξάρτητο τρόπο.

Εν τω μεταξύ, νωρίτερα, δημοσίευμα των New York Times, που επικαλούνταν Ουκρανό αξιωματούχο, ανέφερε ότι η Ουκρανία έπληξε δυο στρατιωτικές βάσεις στην κεντρική Ρωσία, εκατοντάδες χιλιόμετρα από τα σύνορα των δύο κρατών, χρησιμοποιώντας τηλεκατευθυνόμενα μη επανδρωμένα αεροσκάφη (UAVs).

Τα πλήγματα δείχνουν τη "νέα βούληση" του Κιέβου "να μεταφέρει" τον πόλεμο στην καρδιά της Ρωσίας, ανέφερε η αμερικανική εφημερίδα.

Τα UAVs απογειώθηκαν από το ουκρανικό έδαφος. Τα πλήγματά τους κατέστρεψαν τουλάχιστον δύο αεροσκάφη σε μια από τις βάσεις και προκάλεσαν ζημιές σε αρκετά άλλα, κατά το δημοσίευμα των NYT.

Χθες βράδυ το ρωσικό υπουργείο Άμυνας επιβεβαίωσε πως εξαπολύθηκαν επιθέσεις εναντίον αεροπορικών βάσεων στην κεντρική Ρωσία. "Το καθεστώς του Κιέβου (...) αποπειράθηκε να καταφέρει πλήγματα με μη επανδρωμένα αεροσκάφη σοβιετικού σχεδιασμού στην αεροπορική βάση Ντιαγκίλεβα στην περιφέρεια Ριάζαν και στην αεροπορική βάση Ένγκελς στην επαρχία Σαράτοφ", σύμφωνα με το δελτίο Τύπου που δημοσιοποίησε.

Σκοπός της ουκρανικής επιχείρησης ήταν να καταστρέψουν "ρωσικά αεροσκάφη μακράς εμβέλειας", που χρησιμοποιούνται στα πλήγματα εναντίον των ουκρανικών ενεργειακών υποδομών, κατά την ίδια πηγή.

Πάντα κατά την εκδοχή του ρωσικού υπουργείου Άμυνας, αν και τα UAVs αυτά αναχαιτίστηκαν από ρωσικά συστήματα αντιαεροπορικής άμυνας, συντρίμμια τους έπεσαν στις βάσεις, προκαλώντας εκρήξεις, σκοτώνοντας τρεις στρατιωτικούς, τραυματίζοντας άλλους τέσσερις και προκαλώντας "ελαφριές" ζημιές σε δύο ρωσικά στρατηγικά βομβαρδιστικά. ΑΠΕ ΜΠΕ